Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Más is tart attól, hogy ennek...

Más is tart attól, hogy ennek a szinte már korlátlan CSOK dolognak nem lesz jó vége?

Figyelt kérdés

Félreértés ne essék, nem szingli vagyok, de pont 2015-ben kezdtünk el ingatlant nézni.

Akkor még viszonylag olcsón, de akkor is már baromi drágán, milliókkal drágábban sikerült ingatlanhoz jutni Pesten.

Bocs, egyébként maga a vétel 2016 vége.

Ezzel akkor is már gond volt, mert idegesített, hogy milliókat dobtam ki az ablakon, de most mióta már bejött ez a mindenféle támogatás, totál kivagyok.

Pest mellé szeretnénk kiköltözik, a matek menne is, de amikor látom, hogy már hitelbírálat nélkül is tolják kifelé, akaratlanul is a svájci frank jut eszembe, főleg, hogy kiterjesztik "falura" is.

Félünk belevágni mindenbe, mert nem kis hitelt vennénk fel, de nem tetszik ez az egész.

Főleg, hogy már előre be lett jelentve, hogy 2022 a határ, szal mintha direkt sürgetné az embereket a kormány, terelve bele ebbe az egészbe.

Mi a véleményetek erről?

Itt van az alacsony jegybanki alapkamat is, amit tuti emelni fognak és egy 100 ezres törlesztőt is simán megdob.

2019. febr. 27. 17:53
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Én nem értem az összefüggést a jegybanki alapkamat és hitel törlesztő részletének emelkedése között.

Fix kamatozásúak a hitelek. Nem tud emelkedni a törlesztő.

2019. febr. 28. 09:32
 12/16 anonim ***** válasza:

Eleve egy réteg hátrányos, nehezebb helyzetbe kerül. Azok, akik nem jogosultak a CSOK-ra, mert megfontoltan, szándékuk szerint, nem terveznek több gyereket, vagy már nem aktuális a gyerektéma, és meggondolják,hogy vegyenek-e fel hitelt mert nem biztos,hogy tudják évek múlva is fizetni.

A CSOK-ra jogosult réteg, és azok, akik kapásból, befektetési céllal vesznek lakást,vélhetőleg nem esik kétségbe.

Akik ebből kiesnek, nem tartoznak ide, azok már nehezebb helyzetben vannak hiszen az előzőekben említettek miatt a lakásárak az egekbe emelkednek.

Pl. Magyarországon ma kitolódik a gyerekvállalás. Azok a párok akik egy gyereket tervnek csak, és jelenleg albérletben élnek,átlagbérből, fogalmam sincs,hogy tudnak lakást venni szülői segítség nélkül.

2019. febr. 28. 10:05
 13/16 anonim ***** válasza:

Én úgy látom, hogy vannak a CSOK-osok,

és vannak a csókosok.

Hogy melyikek járnak jobban? Azt mindenki tudja.

2019. febr. 28. 22:02
 14/16 anonim ***** válasza:
100%

A bank tervezett valamennyi biztonságot a fix törlesztőkre, ezért drágább a havi részlet. Viszont azt senki nem gondolhatja komolyan, hogy a bank rosszul fog járni valaha is, tehát ha brutálisan megemelkedik az alapkamat, biztos hogy megtalálják a módját a kereskedelmi bankok annak, hogy ők is emelhessenek. Láttunk már hasonlót a 90-es években...

Nem ülnék azért annyira nyugodtan a fix törlesztőjű hitelemen 20-30 évig.

2019. márc. 1. 08:50
 15/16 anonim ***** válasza:
0%
Remélem bebukik az egész és akkor lehet negyed áron venni ingatlant-
2019. márc. 4. 11:01
 16/16 anonim ***** válasza:
15-ös,ne légy rosszindulatú! Annak mindenki meginná a levét ha így lenne,mert bizonyára ezer megszorító intézkedést hoznának.
2019. márc. 4. 16:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!