Ha csak "kicsi" hiányozna egy ház árából?
Miért ne lenne érdemes?
Nagyokos 1-es, nyilván úgy kell felvenni az összeget, hogy beleférjen az illeték és egyéb is. ;)
#1 Szerintem nem olvastad el jól a kérdést. Nincs szó semmiféle több milliós illetékről...
Amúgy is, kb. 250 ezer ha lenne az átírás jogászostól, meg némi pénz a közművek átírására.
A kérdésben említett összeg kéne már csak, a többi mondjuk hogy önerő, de ez sokára gyűlne össze, és tartok a további drágulástól. Márpedig lesz...
"#1 Szerintem nem olvastad el jól a kérdést. Nincs szó semmiféle több milliós illetékről..."
Ezt írod meg a navnak is mikor küldik az illeték csekket?
Bírom hogy lepontozták az első válaszom akik még életükben nem vettek ingatlant.
De akkor számoljuk ki a költségeket. Tegyük fel hogy a ház 50 millióba kerül. A költségek:
-Illeték 2 000 000 forint (de a nav fellebezhet, helyszíni bejárást tarthat és ezen is emelhet)
-"jogászos" 250 000
-földhivatali díj 8000
" Tegyük fel hogy a ház 50 millióba kerül."
Ne legyél már ilyen hülye!
Aki 49 milliót zsebből kiad, nem fog 1-2 millióra hitelt felvenni.
Indulj ki reálisabb vételárból! ;)
Egyébként meg teljesen lényegtelen a levezetésed, hisz szimplán úgy kell felvenni a hitelt, hogy beleférjen minden járulékos.
"Egyébként meg teljesen lényegtelen a levezetésed, hisz szimplán úgy kell felvenni a hitelt, hogy beleférjen minden járulékos."
Kivéve a kérdező, mivel itt kamillázik hogy nincs is illeték
Ki a fasšom pontozott nullára???
3as voltam.
Tudjátok mit? Mindenki fulladjon bele a bajába és oldja meg ahogy tudja. De nem tudom mi rossz volt a 3as válaszban. Ismerősömék most vettek házat. Úgyhogy elsőkézből pont képben vagyok. De jó lepontozgatást minden köcsögnek.
#5 inkább ezt az eszmefuttatást hagyjátok, mert csak veszekedés lesz belőle köztetek...
Most akkor pontosítok, és ezek alapján várnék lehetőleg releváns válaszokat:
- ház ára kb. 10-11 millió lenne
- ebből kifolyólag, mivel fiatalok vagyunk, és első ház (NAV hogy jön ide...? nem eladtunk és most újat veszünk, egy szóval sem mondtam) "csak" 2% az illeték, legyen 200-220 ezer forint
- jogász ára kb. 0.5-1%, azaz legyen 100 ezer
- közművek átírása (ezt nem tudom pontosan mennyi)
Fentiek mind mehetnek a már meglévő pénzünkből.
A hitel összege híja csak a vételárnak. Ezért kérdem van-e értelme.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!