Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Ingatlan vásárlás?

Ingatlan vásárlás?

Figyelt kérdés
Nos, 21 éves fiú vagyok, a szüleimmel élek. Ez gáz a mai világban? 220.000Ft nettot keresek, természetesen bele adok az itthoni kiadásokba, meg fiatal lévén szórakozásra is és magamra is költöm a pénzemet. Autót is szeretnék venni, valamint házat...meg szeretnék utazgatni, élvezni az életet nagykanállál. :D viccet félretéve, multkor kiakadt egy ismerősöm, hogy 21 éves létemre még otthon lakom. Szerintem ez nem gáz. Érdekesség képpen nézegettem inagtlanokat, családi házakat. 20 milliónál kezdődnek a normalis, ujszerű házak. Eszméletlen. Hitel nélkül elképzelhetetlen kisemberként házat venni. Ti hogyan hoztátok össze? Hitel, támogatás? Örököltétek? Kivéncsi vagyok, hogy mondjuk egy 25 millio fornitsos házat hogyan lehetne megvenni? Mennyi önerőt lenne érdemes kifizetni, hány évre felvenni hitelt és a havi torlesztőrészlet? Vélamények érdekelnének.

2019. febr. 20. 00:31
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Hetente 3 ilyen topic van, olvasd el a válaszokat, kimerítőek. És olvasd el az Ősember a pénztárcámban c. könyvet!
2019. febr. 20. 03:23
 2/6 anonim ***** válasza:

A "mennyi önerőt lenne érdemes" részből érezni, hogy azért olyan nagy utánajárás itt valóban nem volt még.

Az önerő az minimum 20% kell, hogy legyen, de fontos, hogy a bank nem az ingatlan vételárának a 80%-át finanszírozza meg, hanem a piaci értékét. Ez értékbecsléskor dől el.

Budapesten és vidéki nagyvárosokban általában azért a kettő fedi egymást. Viszont minél kevesebb a hitel és több az önerő, nyilván annál jobb.

21 évesen nem ciki otthon lakni. Szerintem ezt nehéz így deklaráltan kijelenteni, de mondjuk azt, hogy 30 felett már kezd kínos lenni. Én 31 vagyok és a 28-29-es korosztályból rengeteg ismerősöm van aki még otthon lakik, mert nem akar albérletre pénzt kidobni, sajátot akarnak és szedegetik össze az önerőt apránként (igazából lassabban, mint amennyivel időközben drágulnak a lakások, de ez már mellékes).

2019. febr. 20. 07:35
 3/6 anonim ***** válasza:

Egyetem miatt jöttünk Budapestre, albérletbe. 7 éve dolgozunk. Ez alatt sikerült 6 millió önerőt gyűjteni. Persze ebben szülői segítség is van, és marha nagy szerencsènk volt hogy 8 év alatt 5 e Ft-ot emelt csak a tulaj. 60 e Ft-èrt manapság csak szobát kapni Budapesten legalábbis. Nemrég sikerült lakást vennünk 26 millió volt. Természetesen hitelből..

A törlesztőnk kb annyi, mintha kivettünk volna egy másfél - két szobás albérletet... Mivel szeretnènk gyereket akarunk, muszáj volt lépni. Így inkább a törlesztőnket fizetjük.

2019. febr. 20. 07:56
 4/6 anonim ***** válasza:
48%

A semmire nem 25 milliós házat kell venni.

Hallottad már azt a mondást, hogy "addig nyújtózkodj, amíg a takaród ér"??? Nos. Kis keresetből, kis önerővel nem 25milliós házat vesz az ember.

Vagy nem csodálkozik, ha belebukik.

Mi BP agglomerációban 10 millió alatti házat vettünk, 20% ön erővel (még az árrobbanás előtt).

10 évre vettük fel a hitelt, de lakástakarékkal már a 8. évben kitörlesztettük. És most állunk neki a teljes felújításnak.

Nos, így lett saját kertes házunk.

2019. febr. 21. 09:44
 5/6 anonim ***** válasza:
48%
4# részben egyetértek de te könnyen dumálsz ha még az árrobbanás előtt vetted.
2019. febr. 21. 12:01
 6/6 anonim ***** válasza:
Egyáltalán nem gáz. Sőt, ha mondjuk egyedüli gyerek vagy, mint manapság sokan, és elég nagy a lakás vagy ház, akkor nem is kell elköltözni. Főleg, ha idősebbek a szüleid, met csak probléma lesz, amikor segítségre dognak szorulni, és messze laksz tőlük.
2019. márc. 17. 04:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!