Mi történik ha a HASZONÉLVEZŐ többet kér?
Az egésznek az a lényege, hogy az összes fizetés az ügyvéd jelenlétében, az adásvételi megkötésekor történjen, amiben benne szerepel, a haszonélvezetről lemondás is, amit a haszonélvező aláír.
A többi csak technikai kérdés, hogy a tulajdonos adja a haszonélvezőnek, vagy a vevő, a lényeg az ügyvéd és az egyidejűség.
Ha jól értem akkor a felek között egyezség van az ingatlan vételárával kapcsolatosan, csak a haszonélvezeti jog értéke (a vételár felosztása) a kérdés.
Ha a tulajdonos elfogadta hogy a haszonélvező a neki járó összegnél 1 millióval többet kapjon ami a tulajdonosnak fizetendő vételárrészt csökkenti, akkor nincs gond.
Szabadon megállapodhattok erről az adásvételi szerződésben. Nem bonyolult a dolog, elmondjátok az ügyvédnek és úgy írja meg a szerződést.
Akkor az eredeti tulajé marad a ház és a vevő visszakapja a vételár első felének egy részét, egy része marad az eladónál.
De én mindenképp ügyvéden keresztül csinálnám, azok tudják mi a szokás.
"De én mindenképp ügyvéden keresztül csinálnám"
Lehet ingatlan adásvételt ügyvéd nélkül? Nem hiszem
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!