Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Vidéken, ahol lehet venni...

Vidéken, ahol lehet venni ilyen 10-12 millióért látszólag jó állapotú házat, az azért van mert rossz a környék?

Figyelt kérdés
Vagy mert nincs munka, vagy miért ilyen olcsók néha a vidéki házak?
2019. febr. 6. 04:45
1 2 3 4
 21/39 anonim ***** válasza:
24%
Pont EZÉRT olcsóbb itt, mint írtam: nem kell garàzst, műhelyt bérelni, na Pesten arra elmenne egy vagyon.
2019. febr. 6. 10:17
 22/39 anonim ***** válasza:
21%

Ja, és nem hiszem, hogy kifizetődőbb egy egérlyukban lakni szomszédokkal csak azért, mert "hú az a benzin milyen drága".

Igenis olcsóbb itt élni.

2019. febr. 6. 10:19
 23/39 anonim ***** válasza:
10%

22: A benzin a legkevesebb egy autó költségeiben.

Vegyünk egy 1 milliós használt autót és használjuk 5 évig!

Ekkor a vételár egy hónapra jutó költsége 16 000 Ft.

És akkor ott a súlyadó, kötelező biztosítás, vizsgáztatás költségei, ami szintén havi szintre lebontva 30 000 Ft.

1 óra parkolás a belvárosban 440 Ft, stb.

És akkor még nem szervizeltünk, és nincs benne a benzin.

Sokan újonnan vesznek autót, és sokan minden családtagnak vesznek.

Lehet szorozni, 300 alatt lehet meg sem áll a havi autóköltség sok vidéki családnál.

2019. febr. 6. 10:29
 24/39 anonim ***** válasza:
52%

22: Egy egérlyuk ÁRA azonos egy vidéki ház árával.

Az 50 millás kégli MÉRETE azonos egy 12 millás vidéki házéval.

2019. febr. 6. 10:32
 25/39 anonim ***** válasza:
52%

22: Akkor szerinted mért adnak annyival több pénzt az emberek városi ingatlanokért? Mindenki hülye? :)

Vagy tudnak számolni?...

2019. febr. 6. 10:33
 26/39 anonim ***** válasza:
88%

Mivel mindkettőt próbáltam, nyugodt szívvel mondhatom, hogy a városi élet olcsóbb, méghozzá jelentősen.

Vonatkoztassunk most el attól, hogy madárcsicsergés meg kert, csak az anyagiakat nézzük!

A városban minden a szádban van, tehát nagyjából 10 perces sétával be tudsz szerezni mindent - ha odafigyelsz, akkor még akciósan is - de alapból olcsóbb, mint a falusi kisboltban. Vidéken ha utaznod kell csak 10 km-t egy normálisabb készletű boltért, az már oda-vissza 20 km, tömegközlekedéssel (menetrend!)útiköltség, autóval üzemanyag és akkor még az idődet nem is számoltam, pedig az idő=pénz!

A házon mindent fizetsz, ami pl. egy viharosabb idő után milliós nagyságrend is lehet, ha van biztosításod, ha nincs, mert a biztosító nem nagyon kapkodja magát a fizetéssel. A rendszeres karbantartás (kerítésfestés, mázolások, kúttisztítás, kerti munkák) sincsenek ingyen, még ha nem is ért semmi természeti csapás.

Ha nincs időd, energiád, akkor nyaranta egy hónapban 2x fűnyírást fizetsz, darabját 10ezerért, mert muszáj.

Orvoshoz (szakorvosi rendelőbe) munkába, középiskolákba, állatorvoshoz, hivatalos ügyeket intézni jó eséllyel ingázol, ez sincs ingyen és az idődet nem is számoltam. Nekem egy vérvétel 50 km-t jelentett (2x25 km.)

Ha rendelési időn kívül dagad be az arcod a fogadtól, akkor utazhatsz megint csak 50 km-t, hogy valami privát kihúzza este. Ha szerencséd van és találsz, akkor az útiköltségen kívül kifizetsz 15-20ezret a maszeknak. Közben örülsz, hogy van kocsid és el tudtál odáig vergődni, mert egyes falvakból ahol a vonatot buszjárat köti össze, hétvégén este 7 után már se ki, se be, mert elmegy a vonathoz az utolsó busz.

A fűtésről már nem is beszélek!

Falun rengeteg idő elmegy feleslegesen, ami a városokban a kapun kilépve karnyújtásira van.

A társasházaknak van egy állandó költségük, ami MINDENT fedez (sok helyen még mindig korlátlan a vízfogyasztás) ha ezzel a kiadással számolsz, akkor további gondod nincs!

Tehát, ha csak financiálisan nézzük a dolgokat, akkor a város sokkal olcsóbb, kivéve, ha albérletben laksz egy vagyonért.

A kényelmet és az olcsóságot az ingatlanok közötti árkülönbséggel fizeted meg, de ez hosszú távon megtérül!

2019. febr. 6. 11:14
 27/39 anonim ***** válasza:
42%

Ezeket nem havonta fizeti az ember, a súlyadót is évre fizeted, a kötelezőt is(most fizettük januàrban, 18000 ft/év, súlyadót nem tudom), vizsgàztatni pedig még csak évente sem kell, nekünk 90.000km-énkt, most kell majd vinni, talàn jövő hónapban.

És mi azt valljuk, hogy a kényelmet érdemes megfizetni.

Pesten is közlekedik az ember, a tömegközkekedés se olcsó úgy tudom, és van a francnak gusztusa ég tudja hàny taknyos emberrel együtt utazni (sajnos laktam Pest mellett, tömegközlekedtem, olcsó se volt, plusz gusztustalan is, ott is inkàbb kocsival jàrtunk)

Sokan fontosnak tartjàk, hogy ne a szabad ég alatt àlljon az autó, tehàt vagy veszel garàzst, vagy bérelsz.

Szórakozàs: Ha x helyen lakom, de y kerületbe vàgyunk elmenni akàrcsak vacsoràzni, akkor meg taxit kell hívni ha nincs kocsid, mert 15 centis magassarkúba, kiöltözve biztos nem szàllok buszra.

Tehàt összességében én még mindig olcsóbbnak gondolom a községet.

Van hàziorvos, van patika, ezért külön utazni se kell.

Az a 40 km pedig oda-vissza nem sok benzinben sem, lévén több dolgot elintézünk olyankor ha bemegyünk, így megéri.

Buszon meg metrón egyebeken egyszerre el se tudnànk annyi cuccot hozni, mint amennyit vàsàrolunk (Bora csomagtartó fullra teli), de Pesten meg ha lebontod több részletre a vàsàrlàst, az ugye idő.Idő=pénz.

2019. febr. 6. 11:24
 28/39 anonim ***** válasza:
100%

Kedves 27-es, te félreértelmezted a kérdést, vagy nem tudom!

Ha te 40 km-t utazol oda-vissza, akkor gyakorlatilag 20 km-re laksz Budapesttől és ott nem kapni 10-12 millióért jó állapotú házat, de még rossz állapotú vályogot sem, mert ennyi vagy több általában az üres telek ára.

Tehát ami mellett te kardoskodsz, az EHHEZ a kérdéshez nem releváns!

Amit én, meg mások leírtak előtted, az azokról a vidékekről szóltak, ahol 10-12 millió a jó állapotú ház, de ezek a környékek bizony azokkal a kényelmetlenségekkel járnak, amiket leírtunk.

2019. febr. 6. 11:33
 29/39 anonim ***** válasza:
13%
100 km-re lakunk Pesttől, de Egertől csak 20-25 km-re.
2019. febr. 6. 11:36
 30/39 mindentudó99 ***** válasza:
72%
Annyira olcsó a fővárosban élni hogy még autót se tud fenntartani. Mert drága a parkolás és a garázs. Így már érthető miért hiszik sokan hogy vidéken se víz kenyér se hús. Életükben se tették kina lábukat Budapestről.
2019. febr. 6. 11:52
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!