Ti bevállalnátok?
Van egy nagyobb méretű lakásunk, amiben a párommal és a babánkkal élünk, de szeretnénk majd egy 2.gyermeket is. A lakás teljesen fel van újítva, nagyon szép, mind a 4-ünknek meg lenne a kis helye. Igaz, hogy társasház és van 1-2 zavaró dolog (szomszédok, takarítás hiánya, stb.), de a lakáson belül minden jó.
Nos felmerült a családi ház lehetősége, de akármilyen drágán el lehetne most ezt a lakást adni, minimum 10 millió Ft-ot fel kellene venni hitelbe, hogy egy normális környéket lévő házat vegyünk és még lehet, hogy azt is picit fel kéne újítani. Az összes, jelenlegi (GYEDes), havi bevételünk kb. 380 ezer Ft. A 10 milliós hitel 15 évre is havi kb. 70 ezer lenne...
"A kedvezményes 10 milla hitel kizárólag új építésű ingatlanra vonatkozik. A mostani lakáson nincsen hitel."
Ezt rosszul tudod.
Kb. 3 éve vette fel egy ismerősöm használt lakás vásárlására. Szerintem nézz utána ennek a konstrukciónak!
11
Van csok használt lakásra is, de maximum 2.4 millió és nem tíz. Okoskodás helyett.
Kérdező: igen, én bevállalnám. Azért, mert a rossz szomszédok és a kosz megkeseríti az életet és rontja az életminőséget. Most mindent el lehet adni, meg is tenném, hogy szabaduljak.
És kizárólag végig fixált hitelt vennék föl. Valamint, visszamennék dolgozni, nem a gyerek 3. évétől, hanem másféltől.
NEM A CSOKról beszélek, hanem kedvezményes hitelről. Az állami KAMATtámogatott hitelről, ami csak pár banknál van, nem akarom egyiket sem reklámozni itt.
Nem csak CSOK van a világon.
"akármilyen drágán el lehetne most ezt a lakást adni, minimum 10 millió Ft-ot fel kellene venni hitelbe"
Ha meg majd visszaesnek ezek a mesterségesen feltornázott árak akkor lehet, hogy már 20 millióval kell majd kipótolnod.
Én mindenképpen belevágnék, már az élhetőbb családi házas élettér miatt is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!