Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Mennyibe kerulne atalakitani...

Mennyibe kerulne atalakitani egy ilyen garazst lakassa?

Figyelt kérdés
A garazs 30nm, egy uj epitesu tarsashaz udvaran van. Van benne wc, zuhanyzo es konyharesz is, es a garazsajto mellett egy sima ajto. Ablak nincs egy sem. Ugy gondoltam hogy a garazsajto ki lenne szedve es be lenne falazva, lenne akkor lehetoseg egy ablak kialakitasara is. A zuhanyzo kicsi, a lakas mas reszere raknek egy sarokkadat ha oda nem fer el. Mennyibe kerulne atalakitani nagyjabol? Utana pedig ha lesz penzem egy jobbra akkor mennyire kelendoek ezek a garzon szeru lakasok hogy el tudjam majd adni par ev mulva?
2019. jan. 22. 13:25
 1/9 anonim ***** válasza:
60%
Nem lakás célú ingatlan, nincs az a hatalom a világon, ami ezt engedélyezi, eladni meg főleg nem fogod tudni, az áránál nagyobb büntetést varr a nyakadba az első ellenőr.
2019. jan. 22. 13:40
 2/9 anonim ***** válasza:
Kinek a tulajdonában van a társasház udvarán lévő garázs? Hogy fogod azt a későbbiekben értékesíteni?
2019. jan. 22. 14:13
 3/9 A kérdező kommentje:
Nem tudom gondolom az emberek tulajdona akik megvettek a lakasokat.
2019. jan. 22. 14:14
 4/9 anonim ***** válasza:

Én láttam ilyet a fővárosban. Szerintem nem lehetetlen átminősíttetni, nem tudom most van-e külön helyrajzi száma, vagy osztatlan közös tulajdon-e. Tetőtereket is van, hogy beépíttet a ház és új lakásként értékesítik (mondjuk van is vita az osztozáson).

Még ami aggasztó az a tűztávolság kérdése, tehát alaposan körbe kell járni a témát, mert bőven lehetnek akadályai. Magát a munkát nem tudom, de arra gondolj, hogyha lakóház lesz, akkor minden követelménynek, például az energetikának is meg kell felelnie, plusz például parkolóigénye is van, amit vagy telken belül alakítasz ki, vagy súlyos százezrekért megváltod (ha adnak rá lehetőséget, nem biztos).

Egyébként a pici, önálló lakások jó helyen kelendőek, van bennük fantázia.

2019. jan. 22. 14:16
 5/9 anonim ***** válasza:
Még egy gondolat előző válaszomhoz: én nem mennék bele egy ilyen bonyolult helyzetbe, mert lehet, hogy többe kerülne, mint amennyi hasznod lenne belőle.
2019. jan. 22. 14:18
 6/9 anonim ***** válasza:
De hogy adod Te el, hogyha az osztatlan közös tulajdon? Mitől leszel annak Te az eladója?
2019. jan. 22. 14:32
 7/9 A kérdező kommentje:

Koszonom az eddigi valaszokat.

Amugy A+ energiaosztalyu. Nem a haszon miatt csinalnam, elso lakas lenne. Aztan ha lesz penzem mennek egy nagyobb es jobba mert ez eleg sotet lenne es lehangolo meg nem is tul nagy, de fontos szempont az is hogy par ev mulva ha eladom legalabb ne bukjak rajt.

2019. jan. 22. 14:33
 8/9 anonim ***** válasza:

eleg sotet lenne es lehangolo - hát így azért máris kevesebb lesz a vevő.

Osztatlan közös tulajdont lehet értékesíteni, kap egy külön helyrajzi számot. Csak egyet kell érteniük a lakóknak az eladásban, meg kell egyezniük a befolyt összeg elosztásában. Ha valaki például azt mondja, hogy ő csak akkor megy bele, ha mindenki 1/10 részt kap, csak ő 2/10-et, akkor vagy elfogadja ezt a többi lakó, vagy nincs eladás.

2019. jan. 22. 14:38
 9/9 A kérdező kommentje:
Ma megkerdeztem a kozvetitot, a lakok nem egyeznek bele az atalakitasba ugyhogy ez targytalan.
2019. jan. 23. 18:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!