Szeged vagy Nyíregyháza?
Szeged.
Csongrád megyétől még nem áll az emberek haja az égnek, na de Szabolcs ...!
Na, azért Makón és a környéken is vannak telepek, meg szépséges dolgok...
Vagy teszem azt Röszke, Szerb határ stb...
Ezért kérdem, hogy munkahely, lakhatás, biztonság szempontjából melyik a jobb? A médián keresztüli megítélésen kívül.
Én Nyíregyházán nőttem fel, éltem Pesten 7 évig, most Miskolcon pár éve. Semmilyen atrocitás nem ért Nyíregyen, szerintem szép tiszta város, Miskolcon már azért láttam buckalakó-apokalipszist. Viszont Pesten sem érzetem magam nagyobb biztonságban. Szóval szerintem családos felnőttként élhető Nyíregyháza, a biztonsággal nincs gond.
Munkahely viszont nincs sok, arra azért nagy a panasz. Illetve fiatalként programlehetőség is nulla, pénteken tele a kocsmák, szombaton kihal minden, normálisabb koncertek, események, szórakozóhelyek nincsenek egyáltalán. Van egy színház, meg szép a Sóstó a strandjával, állatparkjával és ennyi.
Szegedet nem ismerem.
Én szegedi vagyok mióta élek. Szép, tiszta és élhető a város (vagyis most éppen nem, mert útépítés miatt fel van dúrva majdnem az egész). A tömegközlekedés szerintem baromi jól meg van oldva, tanulás/meló szempontjából meg nem vitás, hogy az egyik legjobb hely az országban.
Makón sincs semmi egetrengető, szerintem az is jó hely. Röszke és Ásotthalom környékén a migránsáradat idején volt egy kis riadalom, de mostmár ott sincs semmi. Úgyhogy nem kell félni.
Ja, meg nem tudom, hogy a TV-ben, újságokban mennyit pampognak még a menekültekről/illegális bevándorlókról (pl. még nyáron egy budapesti ismerősöm kérdezte, hogy igaz-e hogy ezek a jóemberek képesek bemászni a kerítésen, meg betörni az ablakokat, hogy vizet kapjanak... WTF?! A hónap vicce), de nagyon komolyan, szigorúan védik a határt, + a kerítés még mindig áll.
Speciel, én személy szerint, egy darab migránssal nem találkoztam az elmúlt pár évben. Az áradat idején lehetett látni párat a vonat- és buszállomáson. Ennyi, azóta semmi. Szóval ha ettől félsz, megnyugtatlak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!