Nagyságrendileg mekkora összeget szoktak kérni az ügyvédek egy lakás adásvételi szerződésének elkészítéséért?
Figyelt kérdés
Hamarosan lakást szeretnék vásárolni, meg is van az ingatlan a vételár 6.500.000 Huf (nagyon alkalmi vétel, a tulajdonos külföldre költözött és meg akar szabadulni a lakástól). Utána néztem a netten ott írnak 40.000-200.000-ig mindenféle összeget. Gondolom az az ügyvédtől illetve az ingatlan értékétől is függ!
A Pest megyei Gödöllőn szeretnék ügyvédet fogadni.
2018. dec. 4. 11:06
1/11 mindentudó99 válasza:
Amikor én ilyet intéztem %-ot kért az ügyvéd. 1%-át a ház árának. Volt aki 2%-ot akart kérni.
2/11 anonim válasza:
Általában van egy minimum összeg (pl 40ezer Ft), vagy 0.5-1% (inkább 0.5).
+ áfa.
3/11 anonim válasza:
Nálunk is 1%-ot kért, de adott pár ezer Ft kedvezményt.
6/11 anonim válasza:
Nekem öt éve 70 ezer volt Budapesten, de nemcsak a szerződést készítette el, de a NAV, a földhivatal összes ügyintézést is.
8/11 mindentudó99 válasza:
#6 Még szép. Azért fizetünk hogy mindent intézzen ez a dolga.
9/11 anonim válasza:
Jó ismerősünk az ügyvéd, ezért 0,5%-ot kért. Viszont figyelembe vette azt is,hogy viszonylag nagyobb értékű az ingatlan, tehát ez sem kevés :(.De így is jól jártunk úgy gondolom.
Fontos azt ár, de legalább olyan fontos,hogy profi, ingatlaneladásban jártas ügyvédet keressetek.
10/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Úgy látom az ingatlan értékének 0,5-1°% a reális összeg!
2018. dec. 4. 23:58
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!