Örököltünk egy lakást végrehajtói hiteltartozással. Szerintem a végrehajtó fogja értékesíteni a lakást. A hagyaték tárgyai között nincs komolyabb érték. Érdemes kitakarítani és lomtalanítani a lakást vagy felesleges?
Pedig ha elfogadtátok akkor minden a tietek. De az is lehet hogy minuszba jöttök ki.
De ha kitakaritjátok , akkor csak többet kaptok érte.
Ha mindenképpen a végrehajtó értékesíti a lakást, akkor legalább az ingóságokat kell menteni. Ha magad biztosan fel tudod becsülni a jelenleg benne levő "értékeket" és tényleg érdemtelennek tartod az egészet, akkor valóban felesleges dolgozni vele. Ha azonban nem értesz pl. sem az antik bútorokhoz, műtárgyakhoz, nemesfémekhez, akkor inkább kérj ingyenes segítséget ismeretségi körön belül, mert biztosra érdemes menni. Ha te magad nem tudod kiegyenlíteni a hiteltartozást és a végrehajtóra marad az árverezés, akkor ne csinálj semmit. Ha ki tudod egyenlíteni a hiteltartozást és a lakás jóval többet ér a tartozásnál, akkor viszont te értékesítheted és akkor mindenképpen ki fogod üríteni.
Mellesleg jegyzem meg, hogy valamikor 30 éve szólt az öcsém, hogy van mellettük egy nagyon kicsi romos ház, aminek a padlását nézzem át, ha akarom, hátha kell nekem valami. Ő már átnézte és elvitte, ami neki kellett, szerinte semmi értékes dolog nincs már ott. Odamentem és 10 percen belül találtam 3 db ezüstkanalat grófi címerrel ellátva. Öcsém erősen meglepődött. Ennyit arról, hogy kinek mi a komolyabb érték.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!