Ti hogy látjátok: Budapest inkább visszafelé fejlődik?
Köztisztaság és közbiztonság szempontjából romlás.
A szükséges karbantartások tele vannak mutyival, lassúak, túlárazottak, csúsznak, nem megfelelő minőségben készülnek el. A szomorú az, hogy sokan fejlesztésnek érzékelik azt, ami még karbantartásnak is gyenge. Egyszerűen megszoktuk a rossz állapotokat az elmúlt évtizedekben.
Rengeteg a látszatberuházás.
Ha adott egy üres telek vagy rossz állapotú épület bontásából keletkezik üres telek - miből jön a pénz? Irodaház vagy lakóház. Senkinek se jut eszébe, hogy pl parkot is lehetne létesíteni játszótérrel, kutyafuttatóval, futókörrel.
Az visszafelé fejlődés, hogy a régi épületek helyére újat húznak?
Karbantartásnak is rossz dolgoknál mire gondolsz?
Egyelőre csak populista lózungokkal rukkoltál elő semmi mással.
Én így látom:
A város összességében fejlődik.
A buszos közlekedést villamosra viszik (lásd a budai fonódót).A villamosokat meghosszabbítják (1-es villamos meg tán a 3-as is). Folyamatosan cserélik le a régi villamosokat.
Felújítják a 3-as metrót. Már csak felújított szerelvények közlekednek. Tervben a kisföld alatti is.
A HÉV pályákat is folyamatosan karbantartják és felújítás is nem olyan régen volt. Tervben van a szerelvények cseréje.
A régi Ikarusokból már alig közlekedik. A buszok is folyamatosan cserélődnek.
A BKV behozta újításként a menetrend szerinti hajó járatokat.
A hidakat is a látszan ellenére karbantartják (lásd a lágymányosi LED-esítését, Erzsébet híd váz karbantartását). A hidakat egyébként is a forrásoknak megfelelően felújítják.
A közvetlen életteremben ezek mentek végbe az utóbbi néhány leforgása alatt:
- az elmű több helyen is kicserélte a földkábeleket
- a parkban öntöző rendszert építettek mi
- az út mellé fákat ültettek
- az országzászlót rendszeresen cserélik, mert egy-egy vihar után széttépve leng
- emlékművet emeltek a parkunkban
- az árpád hídi gyalogos átkelőt átépítették, hogy biztonságosabb legyen
- a mellettünk lévő panelt szigetelik
- a parkolókat újrafestették
Szerintem te laksz rossz helyen.
Én?
Mert én már leírtam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!