Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Lakástakaréknak tényleg annyi?

Lakástakaréknak tényleg annyi?

Figyelt kérdés
Hírportálon megjelent, hogy holnaptól az állami támogatás a múlté és csak a CSOK marad

2018. okt. 15. 13:44
 1/10 anonim ***** válasza:
86%
Meg kell várni a jogszabályt ami rendezi a kérdést, de a hírekből úgy tűnik hogy az LTP-nek a ma ismert formában és konstrukcióban annyi.
2018. okt. 15. 14:23
 2/10 anonim ***** válasza:
76%
A régi szerződések élni fognak változatlan feltételekkel.
2018. okt. 15. 14:40
 3/10 A kérdező kommentje:
2: ki tudja...
2018. okt. 15. 14:57
 4/10 anonim ***** válasza:
0%
Hála a jó égnek, nem egészen értettem korábban sem, hogy miért is kell adóforintokból fizetni Gizike festését vagy ablakcseréjét...
2018. okt. 15. 23:58
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

4-es: talán azért, mert Gizike fizet annyi adót, hogy ennyi járjon neki vissza, ha már berakja egy konstrukcióba a pénzét minimum 4 évre ahol használhatják az ő megtakarítását addig... Fizeti az SZJA-t, minden termék után az áfát, havi szinten több adót fizet be egy átlag dolgozó magyar, mint amennyit éves szinten hozzácsap az állam a lakástakarékokhoz.

Én meg nem akarom fizetni a borsodi cigánytelepen élő 18 éves cigánylányok 12. szülését. És, érdekel ez valakit? Nem opcionális, hogy mire mennek el az adó forintok.

2018. okt. 16. 00:47
 6/10 anonim ***** válasza:
75%
ja helyette fizetjük a CSOK-ot a politikusoknak, mert áteg ember nem tudja igénybe venni!én inkább fizetném ezt, hogy le legyenek romhalmaz lakások, mert a fiatalokat segítené...de minek úgyis elhúzunk mind külföldre!
2018. okt. 16. 09:08
 7/10 anonim ***** válasza:

4,

Ügyes vagy, mehetsz leadni a számlát!

2018. okt. 16. 09:35
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
Mi igénybevettük a CSOK-ot lakásvásárlásnál. Hiba volt. Használt lakásra 600.000Ft jár 1 gyerekre ami nevetséges. Cserébe 2 hét helyett 2 hónap lett a hitelbírálat, mert megkaptuk volna a hitelt értékbecslés nélkül is, mivel piaci ár alatt jutottunk az ingatlanhoz, így utólag jöttek volna ki ellenőrizni. Ehelyett a CSOK miatt ki kellett jönnie az értékbecslőnek, illetve ellenőrizték-e, hogy összkomfortos-e a lakás. Ezt abszolút nem értettem, meg is kérdeztem az úriembert aki kijött, hogy ugyan egy 3. emeleti panellakásnál mennyire van realitása annak, hogy nem összkomfortos? Valaki elvágja a vízvezetéket a 2. és a 4. emelet között? Majd közölte, hogy nem, de ha pl. nincs fürdőkád vagy zuhanyzó, akkor nem minősül összkomfortosnak. Mondom álljon meg a menet, ha én éppen a felújítás közepén vagyok (mert mondjuk jó fej az eladó és a procedúra vége előtt megengedi, hogy elkezdjem, ahogy ez történt is) és már nincs bent a kád, akkor nem kapom meg? Erre bólogatott, hogy "hát igen, ez így van, nem is szoktak minket szeretni." Úgyhogy bravo. Ráadásul ott a 10 év jelzálogjoga az államkincstárnak a lakáson ami csak azért nem zavar, mert a banknak meg 20 évre van. :D Egy kalap kakik a CSOK, főleg ha használt, budapesti ingatlant akar venni belőle az ember.
2018. okt. 16. 09:59
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
8: ezt ugye nem hallod a hírekben, hogy mennyi mindennel jár a CSOK, csak vedd fel, mert az neked milyen jó, és igen használtra meg nem 3 gyerekre kb. semmit sem adnak.
2018. okt. 16. 10:01
 10/10 anonim ***** válasza:
100%
8-as vagyok. A dolgok 90%-át tudtuk előre, ezt mondjuk, hogy előzetes értékbecslés kell, ezt nem. Ha tudjuk, akkor lehet nem vágunk bele, 2 hónap pluszt kidobtunk az ablakon albérletre, máris leolvadt 300ezer a 600ezres CSOK-ból. :) Gondoltuk jó lesz a CSOK, hogy pénzünknél legyünk, mert 25 millióért vettünk lakást amire nem jár a kedvezményes 2%-os visszterhes vagyonátruházási illetékkedvezmény, nekünk ki kell pengetni a 4%-ot. Mellesleg budapesten mit kap az ember 15M alatt? Ezt a kedvezmény értékhatárt is igazán felülvizsgálhatnák már.
2018. okt. 16. 12:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!