Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Kehidakustány (Zala megye)...

Kehidakustány (Zala megye) üdülőövezetében,12 lakásos apartmanházban árulnak apartmanokat. Te megvennéd?

Figyelt kérdés

Pl. ez:

[link]

vagy ez:

[link]

Kevesebb, mint tíz millióért 57 m²-es lakások, szép környezet.

2018. szept. 8. 02:27
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:

Mi célból ? Ott lakni folyamatosan vagy nyári-téli üdülési szezonban ?

Mi voltunk ott az egyik wellness szállodában, aminek nagy strandja van. Gyerekeknek jó. Eldugott, kicsi település, mindentől messze. Helyben semmi nincs (a szó szoros értelmében), csak a gyógyfürdő-strand drága belépőért. Ha valakinek van ott művelhető több hektáros földje és gazdálkodni akar, akkor érthető.

2018. szept. 8. 07:01
 2/17 anonim ***** válasza:
Nem és nem az ára miatt. Voltam ott néhányszor, szép a fürdő. Ott nem szeretnék lakni a kiadással turistáknak pedig sok a tennivaló ráadásul távol van a lakóhelyemtől.
2018. szept. 8. 07:03
 3/17 anonim ***** válasza:
Formabontó lenne egy lakásban élő gazda.
2018. szept. 8. 07:04
 4/17 anonim ***** válasza:

Mi tavaly novembertol nezegettunk a kornyeken ingatlanokat. Nem biztos, hogy ezen az oldalon, de mar akkor lattam ezeket a lakasokat. Mi majdnem megvettunk egy paraszthazat vegul a telepulesen, de lecsusztunk rola. Nem banjuk, mert a sors vegul ugy hozta, hogy Zalakaroson vettunk hazat.

Ezek a lakasok tetszettek, de magunknak kertes hazat akartunk, kiadasra pedig nem biztos, hogy megerte volna. Mar elegge kiesik a Heviz-Keszthely turizmus vonalbol. Viszont sajat reszre szerintem abszolut jo lehet, ha lakast keresel. Igenyes es olcso fenntartani, a kozelben nem igazan kapsz hasonlo arban.

2018. szept. 8. 07:54
 5/17 A kérdező kommentje:

Ottlakás céljára gondoltam.

A problémám az, hogy ezek egy cég tulajdonában vannak, de társasházként működnek, a többségi tulajdonos a cég, illetve akik mögötte állnak. Lehet, hogy most kell nekik a pénz, és gondolták, hogy eladják az apartmanok pl. 25%-át, de ha a jövőben nagyon beindul a turizmus, bármikor dönthetnek úgy, hogy „visszaveszik” ezeket a lakásokat, egyszerűen úgy, hogy brutális közös költséget szavaznak meg, pl. lakásonként 100 ezer Ft-ot, és akkor a kisjóskák hamar elmenekülnek onnan. Persze, ez csak feltevés, lehet, hogy teljesen korrektek, mint ahogy az az üzleti világban lenni szokott. :-)

2018. szept. 8. 18:41
 6/17 anonim ***** válasza:

Szerintem ennek azert lenne akadalya torvenyileg. Nem tudom biztosan ugyan, de a tarsashazban levo ismeroseimnel soha nem volt ilyen durva emeles. Lennie kell egy korlatnak, mondjuk 10% az meg emberi es indokolt is lehet. Amirol te irsz az mar 10-20szoros emeles, ilyet nem tehet meg senki kovetkezmenyek nelkul. Arra tudok peldat, hogy kulso szigetelesre, nyilaszaro cserere vett fel hitelt a haz es azt kellett visszatorleszteni, ezert 12ezerrol 26ra vittek fel de azt is valami 6-8 evre.

En ilyet nem latnek ezek moge a lakasok moge, nezd meg van 10 millio alatt tobb lakas is, nem mindet ugyanaz hirdeti

2018. szept. 9. 20:53
 7/17 A kérdező kommentje:
Nincs semmilyen jogszabály, amely szabályozná a közös költség (emelésének) mértékét. Persze, tisztességtelen üzleti magatartásra hivatkozva lehet perelni, aztán a bírón múlik, hogy mit ítél.
2018. szept. 10. 13:20
 8/17 anonim ***** válasza:
Igen, a kockázat, hogy a közgyűlésen azt szavaz meg, amit akar a cég.
2018. szept. 11. 17:09
 9/17 anonim ***** válasza:

6-os vagyok, és még mindig értetlenkedem. Ilyen alapon akkor bármelyik társasházban megtörténhetne ez, nem? Hévízen pl most árulnak könnyűszerkezetes építésű házban lakásokat a környékhez képest nagyon jó áron. Ezek szerint minden, kisebb lakásszámú házzal legyünk óvatosak, mert lehet, hogy valakinek annyi lakása van ot, hogy többségi szavazatra jogosult?

És még ha meg is történne, amitől félsz, te annyiban hagynád? Nem hiszem, hogy megkockáztatnának egy pert, márpedig a legtöbben megnéznék, hogy milyen jogi lépéseket tehetnek az ügyben.

2018. szept. 19. 04:00
 10/17 A kérdező kommentje:

Aham!

Akkor el kell dönteni, hogy az ember nyugodt életre vágyik, vagy bevállalja, hogy esetleg évekig tartó költséges perek is lehetnek.

2018. szept. 19. 09:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!