Xi. Kerület Etele útról vélemények?
Sziasztok!
Érdeklődni szeretnék, hogy ki, milyen véleménnyel van a kérdésben említett környékről. Lakásvásárlás céljából kérdezem. Ahogy nézegettem ott épül az Etele pláza is és az 1-es villamos...na meg persze a Bikás park M4 megálló is ott van.
Engem a levegő minősége, és a zaj aggaszt leginkább. Az a négysávos mennyire durva ott? Milyen emberek laknak arrafelé? Érdemes most itt vásárolni?
Másik kiszemelt terület a Gyakorló utca (X.ker), de eddig akit kérdeztem nem volt eldobva tőle, igaz csendes, de a Kerepesi miatt nem hiszem, hogy tisztább levegőt szívnék, mint az Etele úton.
Köszönöm a válaszokat/tanácsokat.
A közlekedés ok.
A légszennyezés pont olyan, ami 4 sávos utakhoz kapcsolódik ... Megnézheted a szmogtérképen.
Az az a budai kerület, ami inkább átlagpesti. Olyan emberek laknak ott, mint a 7-ben például.
Közbiztonság szempontjából nagyon jó. Nekem nem okoz gondot, hogy nyáron hajnal egykor sétáljak a parkban.
Szennyezettség. Mint máshol. Jobb, mint pl Csepel vagy a belváros. A Sas hegy felől jön a friss levegő.
Én pont a leendő pláza mellett lakom. Ott a zaj sosem volt komoly. Jó, most az építkezés miatt van zaj. De ez időszakos. Pár busz. Most nem tudom a villamossal hogy fog alakulni. De a közlekedés kiváló. Nem kell menetrendet nézegetni soha csak elindulsz.
Ember meg van jobb és rosszabb is.
Mind kettő katasztrófa.
A XI.ker.ben csak az óváros Feneketlen tó környéke a viszonylag élhetőbb, nem dzsumbuj,
A X.ben meg a Bánya utcai rész ér valamit.
4
Nem hinném. A régi XI, a patinás rész, a Bartók Béla út és környlke élhető. A többi részen lakótelep lakótelep hátán, Etele úton is, maximum "társasháznak" hívják. Az egész Lágymányos nem élhető számomra.
Szerintem zsúfoltan vannak a házak és látni prolikat, idült alkoholistákat is.
Amúgy még ezt leszámítva is kedves környéknek tűnik nekem.
A levegő minősége miatt Budapesten, de még Magyarországon se kell sz.v.sz. sehol se aggódnod, sokkal károsabb az üdítő, az alváshiány, a stressz...
Az Időkép szmogtérképe az eü. határérték százalékában mutatja, ott 2 dolgot láthatsz: nem vészes, közelsem Budapest a kimagaslóan legrosszabb.
Amúgy a közlekedés a szmog EGYIK okozója, én a nedves fa és hulladék tüzelésétől korszerűtlen kályhában jobban aggódnék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!