Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Budaörs, Frankhegyről mi a...

Budaörs, Frankhegyről mi a véleményetek?

Figyelt kérdés

Aki ott lakik,milyen a hely szociális jellege,tömegközlekedés kki megy-e odáig,kocsival könnyű bejutni a városba?

bocsi a sok hülyének tűnő kérdését,google a barátod..tudom.

23/lány

2018. jún. 6. 21:01
 1/1 anonim ***** válasza:

Szia!

Nem tudom, mennyire aktuális még a kérdés, de én elég jól ismerem a helyet, két telkünk is van a Frankhegyen. Próbálom összefoglalni röviden a környéket:

Budaörs-Frankhegy egy külterület, ami a rendszerváltozás előtt népszerű nyaralóhely volt, sokan vettek itt telkeket (köztük Nagyszüleim is), mert a déli hegyoldal kiválóan alkalmas szőlőművelésre, illetve kertészkedésre. Tudni kell, hogy nincsenek kiépített közművek, csak villany. Az építési szabályozás nem engedi meg nagy alapterületű (állandó életvitelre alkalmas) lakóházak építését. Ezen két okból kifolyólag a városrész gyakorlatilag "halott": mindenki próbál megszabadulni a telkétől béka segge alatti áron, senki nem költözik ide... (Mi is már jó 10 éve kínáljuk eladásra a telkeinket, mindhiába.) Állandó lakosa a városrésznek alig akad, én egyetlen egy idős nénit ismerek, aki a völgyben egy fák alatt megbúvó, öreg kis házikóban tengeti életét. Gáz és víz hiánya miatt sparhelton főz, fával fűt, és a ciszterna vizét issza. Ami a közbiztonságot illeti, 10 éve még rendszeresek voltak a betörések, azóta egyről se nagyon hallottam (vonzóbb nekik az újgazdag városrész). Évekkel ezelőtt voltak szándákos gyújtogatások is a környéken, egyszer majdnem leégett a teljes hegyoldal! Tömegközlekedés nulla, busztól csak a belvárosból tudsz felgyalogolni a meredek utcákon kilómétereket. Kocsival semmi extra, mi a XI. kerület felől szoktuk megközelíteni a szűkös hegyi utakon, ahol óvatosan kell vezetni és a kanyarok előtt hosszan dudálni, hogy az esetleges szembejövő még időben félre tudjon állni (kiskoromban halálfélelmem volt az odautazásoknál).

Nagyjából ennyi jutott eszembe hirtelen. Bármi van, kérdezz akár privátban is!

Üdv: 21/F

2019. jún. 22. 09:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!