Vettünk 1 házat. Az adásvételiben az szerepel, hogy az házat megtekintett állapotában vesszük. A házat kifizettük és az eladónak most van 15 napja kipakolni. Kibonthatja e az eladó a szalagfűrészt a pajtában? Az adásvételiben nem írtunk róla semmit.
A körfűrészt elviheti, ha erről előzetesen nem egyeztetek meg.Ez ok.
De azért a józan ész is szabjon egy határt.Ez egy fillér bszó mentalitásra utal,mert én sem bontottam le a fürdőben a falon kívül vezetett vízcsöveket.Nem szereltem le a kapcsolókat,konnektorokat,ajtókat tokkal.Ez neki csak alig néhány ezer forintos nyereség,ami eltörpül a házért kifizetett összeg mellett.Neked ezzel több kárt okoz,mint amit ő nyer rajta.
A fűrészt hagynám,hagy vigye,de a vezetékekhez nem engedném hozzá nyúlni.
Ha okoskodik,úgy kivágnám,mint a macskát szrni.
Nálunk a wc csészét is magával vitte az előző tulaj, de én bele is egyeztem...
Amúgy igen, a szallagfűrész nem képezi a ház részét.
Tudom, mindenre nem lehet gondolni, de alaposan át kellett volna azt is beszélni mit visz el.
Vannak eléggé barbár költözők, budapestiek körében (természetesen tisztelet a kivételnek) főleg. A háztartási eszközök kiszerelése, csillárok, lámpák leszerelése általában azt jelenti,hogy vezetékestül tépik ki és viszik.
Még most sem késő, mi pl. előre megkértük az eladókat,hogy mivel nem akarunk nagy felújítást ügyeljenek arra,hogy rombolás nélkül költözzenek.
Éppen ezért pl. inkább volt amit megvettünk azért, mert láttuk,hogy esetleg cafatokban marad a helye.
Ha ki van fizetve a ház legyél ott amikor költözik, kérd meg,hogy lehetőleg ezt ne 15 nap alatt folyamatában tegye.
Nincs más választásod, határozottnak kell lenned.
Ami az Övé vigye, de vannak az épületnek beépített tartozékai amit azért nem szokás elvinni,főleg ha használni sem lehet onnan eltávolítva.
Az elején megmondta az eladó, hogy csak 1 szekrény és 1 ágy kell nekik. Viszont ahogy kifizettük a házat, mégis több dolog kellett neki. Sajnos nem írtuk bele ázsia adásvételi, hogy mi marad és mi nem.
Sajnos, bármennyire szimpatikusnak tűnt az elején, rá kell jönnöm, hogy 1 gerinctelen alak. Már megirtuk az adásvételit, de ki még nem volt fizetve, észrevettük, hogy a ház oldalán a fürdő felől van egy nagy vizes folt. Felhívtuk, először azt
azt állította, hogy nem néztük meg jól az elején, mert az már ott volt. Aztán kiderült, hogy csőtörés van. Józan ésszel, meg kellett volna csinálnia,de ő inkább fogta, a pincében levágta és ledugozta a csövet. Amikor felhivtam, hogy jó lenne leverni a külső vakolatot, hogy megszáradjon, majd vissza kell pucolni, még neki állt feljebb. Arra hivatkozott, hogy mi azt mondtuk, hogy fel akarjuk újítani a fürdőt. Hozzá teszem, úgy ázott el a fal, hogy ő állítólag elzarta a vizet.
A kifizetés május 16-án megtörtént, rákérdeztünk, hogy mikor lehet akkor a kulcs átadás, erre azt mondta, hogy talán juni 5-ig ki tud pakolni. Ekkor mondtam neki, hogy május 31 és kész.
Legszívesebben ügyvédhez fordulnék, de a párom minél előbb neki akár állni a felújításnak és nem akar pereskedést.
Milyen ügyvéd az,amelyik nem hívja fel a figyelmet,nem írja bele az adásvételibe a kiköltözési határidőt?A többiről már nem is beszélve.Ő ezt nagyon sokáig halaszthatja ügyesen.Így lett egy patt helyzet.Te nem rakhatod ki a cuccit,mert beperelhet,hogy kár esett bennük,ha nem rakod ki,akkor nehéz felújítani a kéglit.A csőtőrés miatti ázásra is mondhatja,hogy már ott volt.
Ez egyszerűen megoldható lett volna,hogy a teljes ár kifizetésekor már semmi cucca nincs ott.Addig nem is fizettem volna ki.Az adásvételi aláírásakor a kégli üres.Így lett volna nektek is ok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!