Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Szerinted mi a fontosabb?...

Szerinted mi a fontosabb? Kevesebb hitel, de utazgatás, vagy több hitel, de Budapest határon belül?

Figyelt kérdés
Van 15 millió önerőnk és 23-25 millióért szeretnénk házat. 8 M hitelt szeretnénk, de nagyon max. 10-ig elmegyünk. Budapest külvárosában nézünk, de ott nagyon kicsi, lepukkant házak vannak ennyiért. 10-15 kilométerrel arrébb, viszont már kapnánk jobbat akár 8 M hitellel is, de akkor utazgatni kell. Ami meg bérlet, benzin, idő miatt nem vagyok benne biztos, hogy megéri. Ennyi erővel a benzin pénz mehetne a hitelbe is és nem lesz egy rohanás/utazgatás az életünk. Akinek van tapasztalata, mit gondol erről?
2018. máj. 10. 09:49
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:
Új építésű, min. 90 m2-es kis házikóra még kell az a plusz 10 hitel ott is, ha pesten akarnánk maradni. Kozig. hataron belul ezek 40-nel kezdodnek. Arrol nem beszelve, hogy nem szeretnek 10 evet azon stresszelni, hogy elbir-e a mehem, a lelkem, a hazassagunk, a penztarcank meg egy gyereket. Remelem, hogy a bankoknak is van annyi eszuk, hogy gyermektelen, igergeto paroknak nem osztogatjak, mert elkepzelni se szeretnem annak a gyereknek a sorsat, aki muszajbol szuletik. De ez mar az off volt. A valaszokat koszonom, nagyon hasznosak voltak, ez tenyleg az egyedi elethelyzeten mulik, hogy kinek mi a jo. Nekunk azt hiszem a pesti lenne, igy marad az ima, hogy a gondviseles utunkba sodor egy elfogadhato kuckot. :)
2018. máj. 10. 22:18
 12/13 anonim ***** válasza:

Laktam bent is, most agglomerációban élek.

Amikor Bp-en lakásban éltünk, nagyon hamar otthon voltam, de nem volt más, csak a tv, a liget, meg néha elmentük helyekre, de igazából nekem nem ez a kikapcsolódás csúcsa, hogy úgy mondjam. Az biztos, hogy sokat spóroltunk a kocsifenntartáson, hiszen volt, hogy két hétig be se indítottam.

Az érkező csemeték miatt költöztünk végül az agglomerációba. Volt olyan munkahelyem a fővárosban, ahová tömegközlekedéssel beértem 60-80 perc alatt. Felüdülés volt, amikor kocsival kellett mennem valamiért, akkor 40-50 perc alatt megjártam háztól-házig.

Volt, ahol szolgálati autóval mentem, az volt a legkényelmesebb. Az egyedüli gondom a Bp környéki városokkal,falvakkal, hogy már ott is nagy a tömeg, az utak tele vannak idegbohócokkal, szabálytalankodó f%szfejekkel, egy harc a bejutás a sok hülye között.

A legtöbb ilyen település, ahol megfordultam, nincs igazán kiépítve az ingázáshoz, még tömegközlekedésileg sem.

Az elérhető árú lakóházak állapotát talán a fostenger kifejezés jellemzi a legtalálóbban, már az agglomerációban is. A telkek olyan kicsik, hogy ha a szomszéd babot evett tegnap, akkor érezni még épphogy nem, de hallani már hallod.

Ha elkezdenének Bp külső kerületeiben egy normális bérlakásprogramot újépítésű lakásokkal,ahol lennének 70-80m2-es lakások is családoknak, az agglomerációban úgy rogyna össze ez az ingatlanos kártyavár, mint a huzat.

Hogy utazgatás vagy benntlakás sok hitelből...? Jelenleg szívem szerint úgy itthagynám egy Fehérvár, vagy Tata környéki kis falusi házért ezt az egész sz%rt, mint a pecsa, csak hát gondolnom kell a gyerekek jövőjére is. Így lehet, hogy marad az utazgatás, ráadásul több hitelből. :)

2018. máj. 11. 19:10
 13/13 anonim ***** válasza:
Mindenképpen nézzétek meg a távolabb eső helyekről történő bejárás pontos időtartamát. Saját tapasztalat, hogy a főváros határain belül is lehet 1,5-2 órát utazni, és agglomerációból is simán be lehet jutni 1 óra alatt adott helyekre. A tömegközlekedéstől és autóutaktól függ.
2018. máj. 11. 19:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!