Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Aki Budapesten mostanában...

Aki Budapesten mostanában önerőből vagy hitelből első lakást vesz, szülői támogatás nélkül, és maximum 30 éves, az hogy csinálja? És mennyiért vesz lakást?

Figyelt kérdés
Komolyan érdekel, mert 27 évesen, relatíve jó fizetéssel is ott tartok, hogy gőzöm sincs, hogy a fenébe lehet előteremteni egyedül 20 millió forintot egy lakásra. Márpedig ez alatt nem nagyon van lakás Budapesten, csak olyan állapotban, amire még milliókat fizethetsz felújításra, vagy egy cigány putri közepén van. Mások hogy csinálják, akiknek hangsúlyozom, a szülei nem segítettek?
2018. ápr. 24. 15:32
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%

Azt azért elmesélném neked, hogy Pestről, Budára jártam dolgozni (XVII-ből Budafokra) és közel 1,5 órát buszoztam, kismillió átszállással.

Ellenben mióta az agglomerációban lakom, 35 perc alatt a Déliben vagyok.

Ha nem görcsösködnél kizárólag Budapesten, már rég lehetne a megtakarításoddal + hitellel házad Maglódon, Pécelen, Vecsésen, Gödöllőn, Szigethalmon, Veresegyházán, Martonvásárom, Érden, Diósdon, stb. Ezekről a peremvárosi vasúttal (zónázó vonatok) félóra alatt bent vagy Budapest centrumában.

De ne hallgass a józan észre, gyűjtögess és keseregj 60 éves korodig albérletben, vagy házasodj össze valakivel, akinek már van valamije.

Ugyanis a te feltételeiddel nemigen van más koncepció, ha ilyen makacs vagy.

2018. ápr. 27. 12:42
 12/14 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudom melyik párhuzamos univerzumban létezel, de hogy 4 évvel ezelőtt (2014-ben)nem voltak Budapesten felújított panelok 7-9 millióért, az hótziher. Jómagam pont abban az évben költöztem ki a Dunakanyarba, egy felújított, téliesített nyaralót vettem 8,9 millióért. Tősgyökeres fővárosi vagyok, minden rokonom ott él, én nem is anyagi okok miatt költöztem el, hanem mert elég volt belőle. Az erdészettől vettem egy özönvíz előtti Lada Nivát, egy tankakadályon is átmegy, Kismaroson, a Börzsönyligetben élek, reggelente lerobogok a Ladával a vasúthoz (4-5 perc) és felszállok az elővárosira, egészen pontosan 38 perc alatt vagyok a Nyugatiban és az "ötkerben", banknegyedben dolgozom, így onnan még gyalogolok úgy szintén 5 percet. Mindezt csak azért írom, mert neked nyilván nem csak a munkád a szempont a főváros mellett, így ne fogd arra, mert az agglomerációból beérni gyakorta sokkal kevesebb idő, mint helyben tömegközlekedni. Nem gond, ha neked az kell, de továbbra sem fog tudni neked senki feltalálni egy második spanyolviaszt és úgy működik még mindig, hogy az ember lánya/fia összehangolja az igényeit a lehetőségeivel, ez utóbbira kihegyezve főként. Önerőből, extrém magas fizetés nélkül Budapesten huszonmilliós lakást venni lehetetlen, akár 27, akár 47 évesen, a korod nem releváns. Senki nem tud neked csodareceptet írni, mert aki nem örökölt, vagy nyert a lottón és mégis lakást vett, az azért tette, mert adott volt ehhez a fizetése. Jómagam is vehetnék, kapnék simán annyi hitelt a tehermentes vityillóm önereje mellé, hogy behitelezzenek nekem még mellé vagy 20 misit, de ettől a te fizetésed még nem lesz magasabb. Ha 10-12 millióra vagy haver a bankoknál és van mellé hármad, akkor vegyél 15-ért azt és ott, ahol és amit kapsz, aztán majd beljebb bútorozol, amikor lejárt az LTP-d, ha a főváros a szívszerelmed. Próbáld meg elfogadni azt a tényt, hogy mindenki a lehetőségeihez mérten vásárol és nincs az az ember/isten, aki leírja a varázsreceptet, hogy a feltehetőleg nem túl magas keresetedre mégis hogyan kaphatnál hitelt, hogy bebatyuzhass Őrmezőre. Most is gyűjtesz és van LTP-d, ennél többet nem tehetsz, bár most még dél sincs, feladhatsz egy ötös lottót.
2018. ápr. 28. 11:24
 13/14 A kérdező kommentje:

Oké jogos. Azt hiszem, csak elegem volt az életemből, de tény, hogy ha nincs pénz 20 milliós lakásra, akkor nincs, és tényleg nem lehet mit csinálni ezzel a helyzettel.

Keresek más megoldást, köszönöm a válaszokat.

2018. ápr. 29. 20:29
 14/14 anonim ***** válasza:
Kérdező az a gond, hogy elég rövid időintervallumot adtál meg, hogy 30 évesen te már milliós megtakarítással lakást akarsz venni, ráadásul a nem is olcsó Budapesten. Mert, ha saját példámat nézem, én 25 évesen kezdtem el dolgozni, mire elvégeztem az egyetemet. Na most 5 év alatt, főleg kezdőként, hiába van jó, sokat fizető szakmád, az elején nem fognak neked annyit fizetni, mintha 15 év tapasztalatod lenne. Én melóztam, sokat túlóráztam, nem volt rossz fizetésem, amit félretettem, folyamatosan befektettem, hogy legalább az értékét tartsa, mellett lakáskasszám is volt. És nem 30, hanem 35 évesen, de simán tudtam venni kisebb hitellel Budapest belvároshoz közel lakást. Igaz, ez még a nagy CSOK durranás kezdetén volt, ma már sokkal nehezebb lenne végigcsinálni.
szept. 27. 11:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!