Ösztöndíjra vehetek fel lakáshitel?
Meg szeretnék pályázni egy irodalmi ösztöndíjat. A kiírás szerint 3 évre adják, és havi bruttó 200.000 Ft. A kiírás szerint nem tartozik az adómentes jövedelmek közé, ösztöndíjszerződést kell kötni nyertes pályázat esetén. Aki elnyeri, az a 3 év során nem dolgozhat sem munkaviszonyban, sem pedig vállalkozóként az ösztöndíj mellett.
- Lakáshitel lehet felvenni ilyen típusú ösztöndíjra?
- nem tudom, hogy ebből a pénzből mennyit kapnék kézhez. Egy bruttó-nettó bérkalkulátorral azt számoltam, hogy 133.000 Ft maradna a levonások után. El kell érnie a bevételnek a minimálbér összegét (138.000 Ft) ahhoz, hogy tudjak lakáshitelt felvenni?
- Adnak határozott idejű szerződésre/munkaviszonyra is lakáshitelt, vagy csak határozatlan idejűre?
Köszi a segítséget!
Kérdezd meg!
Nekem nem adtak áruhitelt, mert 1 éves határozott idejű szerződésem volt, és azt mondták, határozatlan idejű kell.
Nem. Hitelt 10-15-20 évre veszel fel. A bankot nem érdekli hogy van ez a nagyon is karcsú, minimálbér-szintű jövedelmed 3 évig, ami nem is munkaviszony.
Ha lenne normális munkaviszonyod, min fél-1 éve, megkapod a hitelt és utána mondasz fel és csinálod ezt, az a kutyát nem érdekli viszont.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!