Ha házat vennétek mit néznétek meg első alkalommal? Mi az amit megnézve már elsőre ki lehet zárni esetleges swindliségeket?
Szerintem a legfontosabb, hogy a ház hol fekszik, melyik környéken, utcába, mi van közel hozzá, és hogyan lehet oda közlekedni. Aztán a ház elosztása, a szobák kiosztása, a ház fekvése.
Èpítési év, utolsó felújítás, fütésrendszer, vízrendszer, villany rendszer. Ablakok minösége.
Ès ami még sokat számít a kert. Egy rendezett kert akár egy milliós értékkel is felérhet.
Hozzáértővel nézetném meg. Én nem értek mindenhez. Ami nem látható elsőre, az is fontos. Pl. csövek állapota, ház statikája.
Egy ügyvéddel megnézetném a papírjait a Földhivatalban.
És persze nekem nagyon fontos, hogy milyen emberek laknak ott, hogy néz ki a ház belülről. Ez is sokat elárul.
Meg nyilván fontos a környék, a környező házak, a szomszédok.
Hogy van e létra a padlásra... most vettem házat, 10 ből 9 háznál nem volt lehetőség padlásra menni...
Vízesedésre utaló jeleket, beázást a plafonon, kint ha a lábazatnál potyog körbe a vakolat, az is vízesedésre utal.
Repedéseket, hogy hol vannak, milyenek, ennek nem árt előtte utánaolvasni, hogy milyen repedés mire utal...
+ mikor elmegy a tulaj vagy ongattlanos, visszamenni, becsengetni a szomszédba, és jól kilérdezni...
Volt olyan ház, ami vízes volt, de a tulaj azt mondta, csak azért, mert n8ncs fűtve... elmes÷lte, hogy ott nevelte fel a kisfiát, de ahogy 18 lett a kisfia, úgy döntöttek inkább németországban folytatják,...
Megható sztorik, miket játszottak a nagy kertben, mennyi állatuk volt stb stb...
Erre a szomszédtól megtudtuk, hogy egy öreg néni lakott a házban aki felakasztotta magát, ezek 1 éve megvették, kicsit kipofozták és most 3*-os áron árulják...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!