Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Milyen költségeim vannak?

Milyen költségeim vannak?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

házat szeretnék vásárolni és olyan kérdésem lenne ,hogy a ház árán kívül még milyen költségek terhelnek engem mint vevő?

2018. márc. 11. 11:10
 1/10 anonim ***** válasza:
pl illeték
2018. márc. 11. 11:24
 2/10 anonim ***** válasza:
Ingatlan szerzési illeték
2018. márc. 11. 12:23
 3/10 A kérdező kommentje:
ez gondolom a vételártól függ. milyen összeget jelent nagyjából?
2018. márc. 11. 12:47
 4/10 anonim ***** válasza:
Ügyvédi költség.
2018. márc. 11. 13:10
 5/10 anonim ***** válasza:
Ha első lakás lesz, akkor a vételár 2%-a. Ha nem az első, akkor 4%.
2018. márc. 11. 18:57
 6/10 anonim ***** válasza:
Ha ingatlanoson keresztül veszed, az ingatlanos jutaléka, de ez benne van a ház árában.
2018. márc. 11. 19:46
 7/10 anonim ***** válasza:

1. Ügyvédi költség. A vételár 0,5-1%-a + tulajdoni lap lekérés díja.

2. Ha hitelre veszed, annak is lehet valamilyen induló költsége + lakásbiztosítás megkötése.

3. Felújítás költsége.

4. Vagyonosodási illeték. A vételár 4%-a, de ha 35 év alatt vagy és az első ingatlan tulajdonod, akkor csak 2%.

2018. márc. 12. 10:14
 8/10 anonim ***** válasza:

#6:

Az ingatlanos jutalékát az eladó fizeti, nem a vevő.

2018. márc. 12. 13:48
 9/10 anonim ***** válasza:

#8 Abból a pénzből, amit a vevő ad a házért. Tehát mégis a vevő fizeti. Bele van kalkulálva az árba. Az csak egy marketingfogás az a mondat, hogy "a vevőnek minden szolgáltatásunk ingyenes" (ezt pont használta is egy irodahálózat).

Mondok konkrét példát, számokkal: (el akarom ráadásul adni a lakást)

Példa

város, egyik nagy irodahálózat, felújítandó lakás tavaly 15,9-ért hirdették

a két nagy hálózat jutalékát ismerve ami 6% +ÁFA (lehet alkudni az ingatlanossal meg minden), a jutalék nagyjából egy millára jön ki.

Ugyanebben a házban lakok, de az élet úgy hozta, hogy csak idén teszem fel a lakást. Tavaly ezekből (és a környék áraiból) én 14,8-at kalkuláltam volna, és én csinálok mindent. Lakás paraméterei nagyjából ugyanazok. Az ingatlanos százalékban dolgozik, az eladási árral számolva, és mindenhol ott van ugye, hogy a vevő alkudni fog (bár van ahol rálicitálnak, mert nagy a kereslet), és ez is bele van számolva az árba.

Természetesen a számok példák, és magánemberek hirdetéseinél is találkozhatunk elszállt, irreális árakkal, vagy fordítva, irodánál is, mert a tulaj ragaszkodik hozzá.

2018. márc. 12. 18:49
 10/10 anonim ***** válasza:
Pontosítanék azért, a Kérdezőnek: nem biztos, hogy drágábban veszel házat végeredményben, ha ingatlanossal veszed is, mert mindenki drágán akar eladni, és egy magánember is az égbe lőheti az árat kb. ugyanazért a paraméterű házért. Valami ilyesmit akartam, remélem ok. Minden eset egyedi, és más és más.
2018. márc. 12. 18:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!