Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » őstermelői papiro nélkül...

őstermelői papiro nélkül vásárolhatok pincét, foldterülettel? Hogy megy ez? Többi lent

Figyelt kérdés
adott egy sima, falu külterületén lévő pincesoron lévő helytajzi szammal ellátott 1hektárnál kisebb gyümölcsös, egy présházzal.ezt bármilyen magánszemély megvásárolhatja, vagy szükséges őstermelőnek,és/vagy gazdának lenni? és ha megvásárolhatom, mi avásárlás menete? önkormányzatnál gondolom be kell jegyeztetni, meg a földhivatalban átiratni a területet. van még valami teendő ezzel kapcsolatban?

#őstermelő #pince #füldterület
2018. márc. 6. 17:46
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Én néztem efféle helyet, miért kéne hozzá bármi? Telek az is, nem akarod feltétlenül eladni a terményt... Én speciel házat akartam rá építtetni, olyan helyen volt, ahol ez engedélyezett.

Nekem van konkrétan szántóföldem is, bár nem én használom.

Lehetne erdőm is...

Szerintem pont úgy veszed meg, mint más ingatlant.

2018. márc. 6. 17:59
 2/7 anonim ***** válasza:
78%
Minden úgy megy ,mint más ingatlannál .
2018. márc. 6. 18:04
 3/7 anonim ***** válasza:
79%

Nekem van is ilyenem a Balatonnál, amit nyaralónak használunk.

Semmilyen végzettség, vagy vállalkozói nem kell hozzá, sima vásárlás.

Viszont, ha zártkert és még nem vonatták ki művelés alól, akkor lassabban fog menni, mert az önkormányzatnál kifüggesztik, azt hiszem 6 hónapra.

Ha tavaly kivonatták, mert ingyenesen lehetett, akkor még ez a hercehurca sincs.

2018. márc. 6. 18:10
 4/7 A kérdező kommentje:

nem zártkerti ingatlan.

és ha megtörténik a vásárlás, nekem milyen helyekre kell ezt jeleznem, pl önkormanyzat, vagy bármi más, hogy minden hivatalos legyen?

meg a "papirmunka" része csak igy hozzávetőlegesen milyen összeg?

2018. márc. 6. 19:48
 5/7 A kérdező kommentje:

azért kérdezem mert még soha nem vásároltam semmi hasonlót,és nem tudom hogy gogyan is vágjak bele

de köszönöm szépen az eddigi válaszokat!

2018. márc. 6. 19:50
 6/7 anonim ***** válasza:
80%

1 hektár alatt bárki vásárolhat földet. (Mármint, a vásárolt földdel együtt 1 ha fölé nem emelkedhet a földtulajdona annak, aki nem minősül földművesnek. Kivéve, ha közeli hozzátartozótól veszi.)

Neked annyi dolgod van, hogy te és az eladó az ügyvéddel megíratjátok a szerződést, fizetsz, és az ügyvéd majd elintéz mindent.

Ügyvéd mindenképpen kell.

Neked az égvilágon semmit nem kell intézni, csak fizetni.

Ha ez olyan 1000 m2 körüli telek, akkor szerintem a vételáron felül úgy 20-25 E-be fog kerülni összesen.

De ez csak tipp, mert már régen adtam el telket, ha valaki jobban tudja, akkor javítson ki.

2018. márc. 8. 10:07
 7/7 A kérdező kommentje:
köszönom szépen, 6os ! :)
2018. márc. 8. 19:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!