Egy kisvárosban 20 négyzetméteres lelakott lyukért ma elkérnek több millió forintot. Az én véleményem az, hogy ez kidobott pénz. Nem lehet élni 20 négyzetméteren. Az nem otthon, hanem egérlyuk. Mi a véleményetek?
Dél-Dunántúl?
Baranya, Somogy, Tolna megye.
Mindháromban vannak olyan városok, ahol budapesti árakkal vetekszenek az ingatlanok, különösen Somogyban és ezeknek meg van az oka. Részben a turisztika, a munkalehetőség, az ellátottság, iskolák, szórakozási lehetőségek, vagy a város fekvése és a szépsége.
Ilyen helyeken egyáltalán nem kiemelkedő a 250-300ezres m2 ár. Somogyban, a Balaton 30 km-es körzetében, városban, ennyiért nem is kapsz.
De ez csak meddő vita, mert neked nem felel meg, más meg boldog lenne vele.
Én pl. sikítófrászt kapok a panelnek a gondolatától is, tehát eleve azokat kizárom a keresővel, más meg nagy összegeket kifizet érte és leéli benne az életét.
De én nem is jövök ide felturbózva magam, hogy így a panel, meg úgy a panel, mert nem érdekel.
Téged se érdekeljen a minigarzon, tényleg csak abban a m2 kategóriában kellene keresgélned, amit el tudsz fogadni és a pénzedből is futja!
A nagyvárosi ingatlanok mostani drágulásának az oka az ingatlanspekuláció.
A sok pénzt lopók/keresők már nem merik máshol befektetni a pénzüket a brókerbotrányok miatt, emellett, a bankok közel nulla kamatot fizetnek a megtakarításokért. Az állampapír is úgy 2%-ot ad egy év után. Ami még fontos, az az aibnb-zés.
A turistákat többre becsülik az újgazdagjaink, mint a honfitársaikat, aztán kérdés, hogy mikor és mekkora lesz ennek a hátulütője, mert lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!