Ki tud valami használhatót az elbirtoklásról?
Elbirtoklást csak 15 évi használat után lehet kezdeményezni.
De vita esetén,földmérőt kell hívni,és nagyon gyorsan mutatja hol a megye mm re pontosan .Már műholdról jönnek az adatok .Nagyot változott a világ itt is .
Ha jól rémlik, akkor 15 évi jóhiszemű használat a feltétele és, hogy min 500négyzetméteres a terület.
A földhivatalban érdeklődhetsz és a földmérő jópénzért megmutatja hol van a hivatalos határ.
Ő felmérette, láttam. De nekem kell fizetnem, amikor én a megtekintett állapotban vettem meg? És 10 évig eszébe sem jutott, hogy nekem szóljon?
Az a baj, ha visszaadnám, nem lehetne bejutni a hátsó kertembe, mert az előző tulaj a ház kibővítése miatt kérte azt az egy méteres sávot. Tehát most már nem is adhatom.
Szóval akkor a bővítés sem papíros...
Jobban jársz, ha fizetsz. Ezért kell a földhivatalban jól megnézni, mi os tartozik a területhez.
A földhivatalban az van,amit rárajzoltattak.A pontosat a földmérő állapitja meg .Ott leszel te is ,meg a szomszéd is .A földmérőt kell kifizetned .
A szóbeli megegyezéseknek ott nincs nyoma .
Amikor megvetted, már ott volt a kocsma???
Ha nem, akkor is, utánanézhettél volna, hogy az adott településrészen milyen jogszabályi háttér van, mit engedélyezhetnek.
Én pl olyan területen lakom, ahol nem lehet semmilyen tevékenységet folytatni. Tehát sem autószerelő, sem kisbolt, sem kocsma nem fog a szomszédomban nyílni.
Ne legyél elkeseredve.
Ugyanis neked semmi közöd nincsen az ő "állítólagos" megállapodásukhoz!!!
Főleg nem 10 év eltelte után.
NE FOGLALKOZZÁL VELE!! Add el nyugodtan.
Pereljen ha akar, elveszíti.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!