Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Ki tud valami használhatót az...

Ki tud valami használhatót az elbirtoklásról?

Figyelt kérdés
11 éve vettem egy házat, és nem rég derült ki, hogy az előző tulaj a szomszéddal megbeszélve elmozdította a kerítést egy méterre, azt ígérte, majd fizet érte ha eladta a házat, majd lelépett és eltűnt. 10 évig nem érdekelte ez a szomszédot, most meg hirtelen jön hogy fizessek neki én, amikor én a megtekintett állapotban vettem meg a házat 11 éve. Most meg árulnám és nem akarom, hogy baja legyen ebből az esetleges vevőnek. Számonkérheti ő ezt rajtam? (nem a terület kell neki hanem pénz, meg is mondta)

2018. márc. 5. 18:18
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Elbirtoklást csak 15 évi használat után lehet kezdeményezni.

De vita esetén,földmérőt kell hívni,és nagyon gyorsan mutatja hol a megye mm re pontosan .Már műholdról jönnek az adatok .Nagyot változott a világ itt is .

2018. márc. 5. 18:31
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Ha jól rémlik, akkor 15 évi jóhiszemű használat a feltétele és, hogy min 500négyzetméteres a terület.

A földhivatalban érdeklődhetsz és a földmérő jópénzért megmutatja hol van a hivatalos határ.

2018. márc. 5. 19:45
 3/10 A kérdező kommentje:

Ő felmérette, láttam. De nekem kell fizetnem, amikor én a megtekintett állapotban vettem meg? És 10 évig eszébe sem jutott, hogy nekem szóljon?

Az a baj, ha visszaadnám, nem lehetne bejutni a hátsó kertembe, mert az előző tulaj a ház kibővítése miatt kérte azt az egy méteres sávot. Tehát most már nem is adhatom.

2018. márc. 5. 20:26
 4/10 anonim ***** válasza:
79%

Szóval akkor a bővítés sem papíros...

Jobban jársz, ha fizetsz. Ezért kell a földhivatalban jól megnézni, mi os tartozik a területhez.

2018. márc. 5. 20:29
 5/10 anonim ***** válasza:
70%

A földhivatalban az van,amit rárajzoltattak.A pontosat a földmérő állapitja meg .Ott leszel te is ,meg a szomszéd is .A földmérőt kell kifizetned .

A szóbeli megegyezéseknek ott nincs nyoma .

2018. márc. 5. 20:43
 6/10 A kérdező kommentje:
Az a baj hogy nem is magán lakásról van szó, hanem egy kocsmáról, ami akkor, amikor még megvettem, egy elhanyagolt, gazos kerttel rendelkezett. De a kocsma egyik bérlője kiirtotta a gazt és kerthelyiséget csinált. Egybéként egy 1 méteres csíkról beszélünk és én vissza adnám, legalább a nagy részét (különben nem tudok a saját kertembe bejutni) de így is szinte a szánkban van a kerthelyiségük és gyakorlatilag élhetetlenné és alig eladhatóvá vált az egész. Ha még egy méterrel arrébb jönnek,akár be is költözhetek a kocsmába. Nagyon el vagyok keseredve, mert erről nem tudtam, így sosem vettem volna meg. Őt kárpótoljam egy szó szerint egy méteres földcsíkért,de engem ki fog kárpótolni ezért? Megvettem, költöttem rá és most még azt is fizessem ki? Egy rémálom az egész. Az előző tulj vajon már nem elővehető? Mindegy, azért köszi az infókat, ment a zöld.
2018. márc. 6. 05:51
 7/10 anonim ***** válasza:
93%

Amikor megvetted, már ott volt a kocsma???

Ha nem, akkor is, utánanézhettél volna, hogy az adott településrészen milyen jogszabályi háttér van, mit engedélyezhetnek.

Én pl olyan területen lakom, ahol nem lehet semmilyen tevékenységet folytatni. Tehát sem autószerelő, sem kisbolt, sem kocsma nem fog a szomszédomban nyílni.

2018. márc. 6. 08:04
 8/10 A kérdező kommentje:
Írtam, hogy ott volt a kocsma,de nem zavart mert egy gazos kert választott el tőle és akkor pont be is volt záratva. Aztán megnyitott. És vagy 8 évre rá az egyik bérlő kitalálta a kerthelyiséget.
2018. márc. 6. 18:24
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

Ne legyél elkeseredve.

Ugyanis neked semmi közöd nincsen az ő "állítólagos" megállapodásukhoz!!!

Főleg nem 10 év eltelte után.

NE FOGLALKOZZÁL VELE!! Add el nyugodtan.

Pereljen ha akar, elveszíti.

2018. márc. 6. 20:33
 10/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm, de pont ez az, hogy egyfelől a lelkiismeretem nem engedi, hogy egy ilyen problémáról ne tegyek említést, viszont így senkinek sem kéne, másfelől mostanában midig ott lóg és el fogja ijeszteni a vevőket stb. Mindegy, köszönöm a válaszokat, mindenkit felpontoztam.
2018. márc. 8. 06:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!