Milyen az óbudai lakótelep?
Római lakótelep a legkésőbbi és különösen a négyszintesek a luxus kategória a panelek között. De persze drágább is. Mindössze néhány megállóra van, Aquincumnál. Minden parkosított, sok a fa (idősebbek is), nem lelakott, nem szemetes.
Jó, de kb csak HÉV-ezni lehet, ennyi. Nincs ott az 1-es villamos, a fonódó, a Flórián téri üzletház, az EuroCenter, a közelben a StopShop.
Nekem Óbuda ezekért is szimpatikusabb.
A fa ott is rengeteg és parkos az egész.
Vagy lakni tényleg nem olyan jó? Közbiztonság? Betörések, kocsilopások, zajos csoportok?
18 évig éltem ott. A közlekedésről annyit, hogy amíg volt 86-os addig szuper volt, a 9-es jó még, de hát azért az nem ugyanaz... A hév felejtős, az inkább a békásiaknak, aquincumiaknak jó. Az 1-es villamost is szerettem, de azért oda sokat kell gyalogolni. 34/106 heringparti. A 17/19/41-et soha nem használtam, az nagyon kiesik. Óbudán belül (Eurocenterhez, StopShophoz, művházhoz stb-hez) nagyon xar a közlekedés, csak kocsival éri meg, vagy gyalog... Belváros 25-30 perc 9-essel, 34/106 + M3-mal valamivel kevesebb. Éjszaka 923/934/918/960/901 együtt elég sűrű lefedést adnak, egészen hajnalig tök jók, sok helyről elérhető így Óbuda.
A lakótelep nagy része kezd kihalni, a 70-es években épültek a házak, szóval a most 80 körüliek népesítették be először. És most kezdi egy újabb generáció feltölteni a helyeket. Bár 2 gyerekkel már szűkösek a lakások. Iskola/óvoda/gimnázium van, ezekkel nincs gond, bár "közlekedésileg" inkább gyalogolni kell. Bolt/hentes/pizzéria, stb. megint pluszpont. Betörés akad, de nem vészesen sok, jóval kevesebb mint Kőbányán. Az ajtót érdemes azért az elején páncélra cserélni, mert a rács + hevederzáras faajtó ló***zt sem ér!
Szóval ha oda akarsz költözni én a Szentendrei út/Bogdáni út környékét, vagy a Vörösvári utat ajánlom, beljebb semmiképp!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!