Meddig lehet visszamondani az ingatlan vásárlást? (Bővebben lent)
Ha adtatok foglalót, akkor azt bukjátok, de nem kötelező megvenni még így sem.
Ha nem adtatok, akkor szerencsésebb helyzetben vagytok, mert anyagi veszteség nélkül bármikor visszamondhatjátok - még az ügyvédnél is - ameddig nem írtátok alá a szerződést.
Nehogy már lelkiismereti kérdést csinálj ebből és inkább megvegyél egy házat, csak hogy az ingatlanos jól érezze magát.
Ez egy olyan szakma, hogy benne van a pakliban, hogy valaki eláll a vásárlástól. Az ingatlanos szép jutalékot kap majd az eladótól, ha nem furfangoskodik (másik vevő, aki szintén ingatlanos! Pffff) és becsülettel végzi a munkáját.
Az ingatlanost az eladó fizeti, az ügyvédi 1%-ot, Te.
Ha neked nem ér annyit, akkor azt mondod köszönöm, én annyit adok érte, amit igértem.
Ő majd dönt kinek adja el. Neked, vgay annak aki többet igért érte.
Mondjuk ha veled szóban megegyezett, és elkezdtétek intézni az ugyet, elég "gusztustana azt mondani, bocs de mégsem ennyi, hanem annyi.
Én egy 8 millás lakást néztem ki, mondtam a tulajnak mennyit tudok érte adni. Nyilván van több érdeklődő, van aki kevesebbet, van aki ugynan annyit, vagy esetleg többet ad érte. Az eladó majd eldönti mit akar.
Akkor mi a probléma?
Az eladót nem éri kár, mert van másik vevője.
Az ingatlanos meg majd megvigasztalódik.
Neked nem is kell az ingatlanossal vergődnöd, hívd fel az eladót és mondd meg, hogy nem sikerül előteremtened a vételárat és ezért visszalépsz a vásárlástól.
Ennyi!
Csak ne húzd az időt, mert mindenkinek annál kellemetlenebb!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!