35 milliós ingatlan eladása. Ötletek? Érdemes-e így megpróbálni eladni a házat?
Szentesen (Csongrád megye) édesanyám immáron másfél éve próbálja eladni a házát. Több ingatlan oldalon is hirdeti (ingatlan.com, ingatlanbazar, jofogas, stb.) Milyen weboldalakon érdemes próbálkozni? Csak nem kizárólag szerződéssel adnánk be ingatlanhirdetőhöz.
Gondolkodtunk, hogy érdemes lenne-e felrakni budapesti ingatlanos oldalakra. Hátha több sikerünk lenne így. Amúgy egy harmincmilliós családi házról van szó. Tudnátok ilyen oldalakat is írni?
Köszönöm szépen. :)
Ez a 189 nm-es sorház vagy a 230nm-es polgári?
Egyikhez sincs alaprajz, mindkettőnél rosszak a képek és erősen túlárazottnak tűnnek.
Ha 1.5 éve nem megy el, akkor bizony lejjebb kell menni az árral (akár 5-10-15 millióval is lehet, hogy túl van árazva).
Én amikor hirdettem, napi 30 ingatlanos hívott fel, hogy hadd adja el ő (kifejezett kérés ellenére!). Biztos titeket is hívtak és elmondták, hogy mennyiért lehetne eladni, nem?
Amúgy amit vevőként nézek: teljesen kitöltött adatlap (anélkül nem is kereshető az adatbázisban!!), alaprajz, JÓ (!!!) fotók. Nem kéne sajnálni a profi fotóst a hirdetéshez, az ingatlan.com-on hirdetőknek egyébként bartelban jutányos áron van, csak be kell ikszelni, hogy kéred a szolgáltatást.
Egy vidéki ingatlannak egy szezonon belül el kell kelnie, ha jól van hirdetve (márciusban kezded, szeptemberben szerződsz legkésőbb).
Még befolyásolhatja a vásárlási kedvet, hogy mennyire frissen van felújítva, illetve bebútorozva mai modern bútorokkal, azaz mennyire kulcsra kész.
Ha be van zsúfolva és nyoma sincs annak, hogy a bent lakó költözni készül, és akár 2 hét múlva birtokba vehető a ház, akkor ... háát...
"viszont minden terhet levesznek a vállatokról az eladással kapcsolatba"
Ez nem igaz sajnos, vevőként tapasztalom, hogy sokkal akadályoztatottabb a kapcsolatfelvétel és minden, mint maikor a tulajdonos hirdet.
Párom rokonai Csongrádiak, de átjárunk Szentesre is ha ott vagyunk, szerintem nagyon túl van árazva.
Párom rokona Csongrád központjába vett egy nagy házat 5 millióért, igaz fel kellet újítani de akkor is 35ért Budapesten és környékén veszek.
Én azért vagyok bajban mert 28ig keresek Bp től max35km északra és csak lepusztult vackok vannak ennyiért, de 30-32-ből már új építésűt is kapok itt.
Mivel nem látjuk az ingatlant és talán értékbecslők sem vagyunk, nem jelenthetjük ki egyértelműen, hogy túl van árazva.
Lehet, hogy ez egy 50 milliós ingatlan, amit 35millióért sem tudnak eladni, mert ott erre nincs fizetőképes kereslet.
Sajnos minden csak annyit ér, amennyiért el lehet adni.
Vannak élethelyzetek, amikor erős kompromisszumot kell kötni és lemenni a végsőkig, mert ha holnapután meghalunk, a sírba nem vihetjük magunkkal a pénzt, ellenben az eladással tudunk mozdulni más irányba és változtatni az életünkön.
"mert ott erre nincs fizetőképes kereslet"
Pont ezt mondják úgy kicsit rövidebben, hogy túl van árazva.
Nem, nem erre mondják. Arra mondják, amikor valaki indokolatlanul magas árat szab valamire, ami nem ér annyit.
Szerinted akkor nem lenne "túlárazva", ha 3 millióért adná, mert azon a vidéken max ennyit tudnak fizetni az emberek, azt is hitellel? Már aki egyáltalán hitelképes.
19: "magas árat szab valamire, ami nem ér annyit. "
Egy ingatlan annyit ér, amennyiért elkel, amennyiért megveszik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!