Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Ti vennétek olyan kis utcában...

Ti vennétek olyan kis utcában házat, ahol kisebbség él, és temetővel szemben is van?

Figyelt kérdés
4-5 család él abban az utcában (kb. 30 ház van az utcában), de nem putrisok, normál állapotú házuk és portájuk van. Az már más kérdés hogy mennyire hangosak, "vigadósak", veszekedősek, kötekedősek ezt nem tudhatom. Egyébként csendes, nyugis része a városnak, emeletes, tetőteres házakkal, majdnem mind az, a többi néhány régi parasztház, vagy kádár kocka. Így vélhetősen később sem fog annyira lemenni az áruk, hogy még többen költözzenek oda. A temető közelsége más kérdés, más is lakik ott... annyi hogy később eladás szempontjából negatív szempont.
2018. jan. 31. 14:04
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
96%

Engem a temető közelsége nem különösebben zavarna, egy idő után biztos, hogy már észre sem venném.

Ünnepekkor meg kifejezetten szép is lehet a sok mécses.

Viszont!

Én olyan szinten rühellem a kisebbség bármilyen nemű közelségét, (volt benne részem és tapasztalásom) hogyha nekem fizetnének bármilyen komoly összeget, akkor sem költöznék ilyen helyre.

Nem hiszem, hogy csak ez az egy lehetőséged van, keress tovább, ha jót akarsz magadnak és a családodnak!

2018. jan. 31. 14:09
 2/18 anonim ***** válasza:
88%
Én nem vennék. De ha te mégis szeretnéd megvenni, előtte mindenképpen tájékozódnék az említett családok életmódjáról, "zajszintjéről".
2018. jan. 31. 14:11
 3/18 anonim ***** válasza:
100%

azt nem értem,hogy kb 30 ház van az utcába ez oké

4-5 család él abba az utcába szóval össz ennyi vagy csak a kisebbség ennyi akik ott élnek?

Mert ha össz ennyi akkor elgondolkodtató,hogy miért halt ki az utca

2018. jan. 31. 14:18
 4/18 anonim ***** válasza:
93%

NE VEGYÉL!

Mi laktunk nagyon-nagyon gazdag, udvarias, nem bűnöző zenész cigányok szomszédságában és mégis egy pokol volt.

Minden hétre jutott a retyerutyából születésnap, névnap, házassági évforduló, ballagás, egyéb buli.

De még a sima hétköznapokban is egy hangos népség, olyan érzésed van, mintha folyton ölnék egymást.

Minden ordítozva zajlik, öröm és bánat egyaránt, közben szól a zene, a gyerekek üvöltenek, minden közterület az övék.

A halálesetekről nem is beszélve, az egy hetes virrasztás alatt éjszakai óbégatás, hangos kántálás, éneklés, zene, siratás.

És akikről beszélek, ezek az "elit" cigányok voltak.

Tudomásul kell vennie mindenkinek, hogy más kultúra, más gyökerek, más neveltetés, más vérmérséklet.

2018. jan. 31. 14:25
 5/18 anonim ***** válasza:
88%
Ha volna választék akkor én is inkább nem ezt választanám. Bár láttam már cigány családot aki rendesebb volt mint némelyik magyar
2018. jan. 31. 14:27
 6/18 anonim ***** válasza:
92%
Temető mellé simán költöznék, cigány mellé soha!
2018. jan. 31. 14:48
 7/18 anonim ***** válasza:
100%
Nekünk Heves megyében egy kisvárosban van házunk, régebben több időt töltöttünk ott, mostmár egyre kevesebbet. A városnak van egy olyan része, amit úgy hívnak, hogy "Cigányszög". Na, ezt a részt úgy kell elképzelni, hogy onnan még a "normálisabb" cigányok is menekülnek. Egy ilyen "normális"-nak mondható család vett egy házat évekkel ezelőtt az utca túloldalán, pont velünk szemben. A csávó zenész, vagyis, amikor ő "gyakorol" - ha nem is napi szinten - de rendszeresen bömböl a cigányzene, olyan hangerővel, amit kb. 100 méterrel arrébb, a mi kertünk végében is lehet hallani, ráadásul pont úgy vannak a házak, hogy a mellettünk lévő ház faláról még vissza is verődik a hang. A szülinap, névnap, esküvő, ünnepek stb. miatti bulikról már nem is beszélek. A mellettünk lakó mesélte, hogy egyszer volt olyan, hogy egyik estétől másnap reggel 9-ig megállás nélkül bömbölt a zene. Az viszont a mentségére legyen szólva ennek a családnak, hogy nem bántanak senkit, nem kötekednek, nem lopnak, udvariasak, csak hát sajnos hangosak... Nem azt mondom, hogy a magyarok között nincsenek ilyenek, mert már olyan magyar szomszédom is, aki minden hétvégén (igaz, nem éjszaka) üvöltette a zenét, meg ha meccs volt a tévében, olyan ordítozásokat lezavart a lányával, mintha a kocsmában lenne. Szóval, az se életbiztosítás, ha magyar mellé költözöl, de még mindig nagyobb az esélye a nyugalomnak, mintha cigány szomszédod lenne.
2018. jan. 31. 15:20
 8/18 anonim ***** válasza:
100%
Nem vennék. A temető nem zavarna, a cigányok annál inkább!
2018. jan. 31. 16:01
 9/18 A kérdező kommentje:
kb. 30 ház van az utca azon felében amiről beszélek, egy főút vágja ketté. Ebből mindegyik ház lakott de 4-5 család cigány. A kinézett háznak nem szomszédja, még 2-3 szomszédja se ha minden igaz, de ettől még lehetnek zavaróak. Ha jól tudom nem a lármás népség fajtáról van szó, de sose lehet tudni. A gond az hogy ebben a kisvárosban most van vagy 30 ház eladó, de fél kezemen meg tudom számolni hogy melyek amelyek környék szempontjából és állapot szempontjából talán jók lennének, de azok túlárazottak, a 30km-re lévő megyeszékhely árain (!)árulják. Hát álljon már meg a menet... amit most itt találtam az említett helyen, legalább reális áron van a településhez képest.
2018. jan. 31. 16:15
 10/18 anonim ***** válasza:
84%
Reális ár? Talán azért olcsóbbak ott a házak, mert mindenki tudja, hogy kisebbség szomszédságában úgy sem vennék meg drágábban.
2018. jan. 31. 16:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!