Szabolcsiak, mit tudnátok mondani az alábbi településekről?
Egyetlen szempontot figyelembe véve (lakosság, értsd jól) milyenek az alábbi falvak?
Timár
Szabolcs
Balsa
Gávavencsellő
Tudtommal Timár és Gávavencsellő nem a legjobb hely, de a köztesek tűrhetőek.
Én Vencsellőn nőttem fel, kisgyerekként szerettem, nyugis hely volt, aztán kamaszként, serdülőkorban egyre inkább éreztem a lehetőségek hiányát, a semmit, a pusztulatot. Minden messze, még a megyeszékhelyre is rohadt nehéz és drága eljutni. Ehhez hozzájön, hogy a cigányok száma évről évre nő, és sajnos a magyar lakosok hozzáállásáról és viselkedéséről is lehetne mesélni. Vannak persze kivételek, és hogy ne csak rosszat mondjak, szépen megcsinálták a hajókikötőt. Van rengeteg bolt meg kocsma, munkahelyet ezeken a helyeken lehet keresni, igaz, aki bekerül, az nem fogja adni a helyét, így a helyiek lehetősége inkább a csirketelepre korlátozódik, de legalább van valami. A falunapot és a sporteseményeket leszámítva nem sok minden történik, pedig a felsoroltak közül a legnagyobb település. Sajnos a kastély is elvesztette már kisugárzását, és a közbiztonság romlik. Az általános iskola szép épület, de a környező falvakból sokan viszik oda a gyerekeiket, és egyre nagyobb a kisebbség száma ott is.
Tímár hasonló szerintem, ott sem a legjobb élni, de kisebb, és gyönyörű a Tiszapart meg a halsütőnél mindenképpen megéri enni egyet. A mellette lévő Rakamazhoz képest egyenesen a nyugalom szigete. Balsa nagyon kicsi település, cserébe nagyon nyugis, viszont vigyázni kell, mert áradásnál a falu harmadát elönti a Tisza, komoly károkat okozva ezzel. Bár már homokzsákokkal készülnek az ilyesmire, sosem lehet tudni, és ha csak a kertem meg a termésem veszik oda, az is elég. Nincs sok c., iskolába mindenki Vencsellőre viszi a gyerekét, de nem is nagyon van mit csinálni, a baromfitelep helyi ágazatát leszámítva és a keverőüzemet, nincs nagyon munka. Ami még jó, hogy jár komp, aminek köszönhetően Sárospatak 15-20 perc alatt elérhető.
Ha csak a települések közbiztonságát, nyugalmát nézném, akkor biztosan Szabolcsot tenném első helyre, békés, szép hely, a kúria és a földvár önmagáért beszél. Sajnos lehetőség viszont még kevesebb van, mint Vencsellőn, onnan inkább Rakamazra, Tokajba járnak dolgozni az emberek, és ha jól tudom, itt sincs iskola, tehát vagy ezekre a helyekre, vagy szintén Vencsellőre lehet vinni a gyereket. Ismerek olyat, aki onnan költözött hozzánk, én inkább fordított utat jártam volna be szívem szerint. Viszont az iskola megléte, a viszonylag jó számú munkalehetőség miatt Vencsellő talán a legélhetőbb ezek közül.
Ui: Na, most látom, hogy egyetlen szempontot akartál figyelembe venni, de már nem törlök vissza ha ennyit körmöltem. Igen, akkor tényleg Szabolcs és Balsa a jobb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!