Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Kinek mi a tapasztalata a...

Kinek mi a tapasztalata a lakáslízinggel?

Figyelt kérdés
Kisebb lakás vásárlásán gondolkozom, ami csak kölcsönnel jöhetne össze. Nézegettem a bankok ajánlatait, és ott futottam össze a lízing gondolatával. Lízingel, tudnék normálisabb jobb lakást venni, de vajon megéri azt a kockázatot, hogy a bank könnyebben eltudja venni az ingatlant, ha mondjuk megficcen az anyagi helyzetem?
2018. jan. 7. 14:55
 1/1 anonim ***** válasza:

Én pár éve utánaérdeklődtem (legnagyobb magyar bank). Majdnem leestem a székről, és kissé felháborodva mondtam nemet.

Most képzeld el, hogy te veszel egy 10 millió Ft-os lakást (egyszerű vele számolni, csak azért). Teszel bele mondjuk 6 M Ft önerőt, és lízingeled, tehát a maradék 4-et a bank fizeti. Lakáslízingnél CSAK akkor kerülsz rá TE a tulajdoni lapra, ha VÉGLEG kifizetted. Végig a bank lesz rajta a tulajdoni lapon, mint tulajdonos. Tehát, ha TÍZ év a futamidő, akkor te tíz év múlva kerülsz rá tulajdonosként! Bármi történik, a 6 M-t meg át kell utalnod a banknak, és tíz éven keresztül a bank lakásában laksz, mintha te semmit nem tettél volna bele.

Írhattam volna a saját összegeinkkel, csak pontosan nem emlékeztem. Az nagyjából úgy nézett volna ki, hogy 11 M önrész meg vagy 3 M Ft hitel. Úgy megérdeklődtem tőlük, hogy hogy képzelik azt, hogy a tehermentes (!!) lakásunk árát, amit édesanyám gürizett össze, meg fizetett ki egyedül, meg ami amúgy az össz vagyonunk, majd úgy odaadjuk nekik, hogy játsszanak vele.

Hitelt vegyél fel, lakáshitelt. Ha rám hallgatsz, ne lízingelj.

2018. jan. 8. 18:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!