Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Hogy tudom megkeresni egy ház...

Hogy tudom megkeresni egy ház tulajdonosát ha nem lakik benne senki?

Figyelt kérdés
2018. jan. 6. 16:09
 1/6 anonim ***** válasza:
80%
Foldhivatalnal beteki test kell kerni. A helyrajzi szamot kerdezd meg a kornyeken lakoktol. Kiszamithato h mennyi lesz az adott ingatlane. Vagy szerezz egy terkepet. Altalaban rendezesi terv szokott lenni telepules honlapjan. Vagy foldhivatalnal kerdezd meg azt is. Sajnos tobb helyen penzt kernek ezert! Eleg szenya dolog :) a betekintes meg mikor utoljara voltam ingyenes volt. Szemelyi es lakcimkartya kell. Rogzitik h betekintest kertel az adott ingatlanra. Hrsz kikerheto meg az illetekes epitesugyi hatosagnal is. Valoszinuleg ott ingyen.
2018. jan. 6. 18:12
 2/6 anonim ***** válasza:
Ha minden igaz meg ingyenes a tulajdoni lap betekintes.
2018. jan. 6. 18:13
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

A helyi önkormányzatoknál is meg szokott lenni a kommunális adó miatt (is)

Sőt, kistelepülésen az önkorm-nál sokszor még jobban tudják, mint a földhivatalnál az elérhetőséget.

"Melyik is az a ház? Ja tudom a Csikkes Pista bácsi háza!

Ő tavaly meghalt, de megörökölte a Púpos Manci, de az nem itt lakik. Ám a keresztlányával tudsz beszélni, az a bolt mellett lakik, a kék kerítéses házban!"

Nos vidéken így megy.

Ha városi ház érdekel, marad a földhivatal és a nyomozás!

2018. jan. 6. 18:18
 4/6 anonim ***** válasza:
Ügyfélkapu reg kell hozzá és akkor földhivatal online. A pontos cím (utca, házszám) alapján is lehet keresni nem kell a hrsz. A betekintés itt is ingyenes, a tulaj nevet tartalmazó meg asszem 1500 ft, de az összegben nem vagyok biztos. A többi tuti en is így néztem utána
2018. jan. 6. 20:27
 5/6 anonim ***** válasza:
Szomszédok nem tudják?
2018. jan. 6. 21:39
 6/6 xswerdy ***** válasza:

évi két teljes lekérdezés ingyenes online, és havi 10 vagy 20, ahol csak az ingatlan adatait látod (méret, stb), a tulajt meg a terheket nem.

Sajnos jó eséllyel az a címe lesz az ingatlannyilvántartásban a tulajnak, ahol akkor lakott, amikor bejegyezték a tulajdonjogát, sokan nem jelentik be a lakcímváltozást.

2018. jan. 7. 11:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!