Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Akik huszas évek elején...

Akik huszas évek elején közepén saját házuk lakásuk van, azok hogy csinálták?

Figyelt kérdés
2017. dec. 25. 20:18
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
75%

Én 18 évesen vettem,önerővel és hitellel egy akkor még komfort nélküli szerkezetkész házat.

Mivel 14 éves korom óta dolgozom,azóta albérleteztem,így csak 1 millióm volt,kellett még 4 millió. A sulit sem hagytam abba.

20 évesen az a ház az eurós hitel miatt el lett adva(2010) és a fentmaradó 2 millióból vettem egy másikat külterületen,teljesen máshol.Mivel teljesen kész házat adtam el,így maradt pénz.A külterületi házat is befejeztem(víz,kp.fűtés,bővítés,garázs...)

Tavaly pedig a párommal vettünk közösen egy nagyobbat,az én házam árából,a párom 1 milliójából és 1,5 millió hitelből.Segítségünk továbbra sincs,ezt is saját erőből újítjuk,szépítjük.

2017. dec. 26. 10:54
 12/19 A kérdező kommentje:
Hol vettél?
2017. dec. 26. 11:23
 13/19 anonim ***** válasza:

Huszas éveim vége felé járok. A párommal mindkettőnknek volt egy kis félretett pénzünk, összedobtuk, elég lett egy önerőre. Beleszerettünk egy lakásba, ami nem volt tehermentes, így viszont úgy sikerült megalkudni, hogy egy millióval többet kellett beletennünk az önerőbe, mint amink volt. Anyuék kisegítettek minket egy kamatmentes családi kölcsönnel, ezt beismerem, de egy éven belül vissza is kapták a teljes összeget.

Azóta fizetjük a hitelünket, amitől számításaink szerint 8 éven belül megtudunk szabadulni a 20 helyett. Nagyjából ennyi. Eladósítottuk magunkat, de látjuk a kiutat és van egy SAJÁT lakásunk, ami igaz, hogy jórészt még a banké, mégis teljesen más érzés ide hazajönni, mint régen az albérletbe. :)

2017. dec. 26. 11:42
 14/19 anonim ***** válasza:
#11: No akkor te vagy a kivétel. Tisztellek-becsüllek így ismeretlenül is. Riszpekt!
2017. dec. 26. 12:51
 15/19 anonim ***** válasza:

Örököltem, majd felújítottam a saját pénzemből.

26F

2017. dec. 26. 15:07
 16/19 anonim ***** válasza:
100%
Nekem is a szüleim tették a fenekem alá, nagy szerencsém volt/van velük, mert mindenben mindig segítettek. Így mi most már a mi gyerekeinknek gyűjtünk, akik még picik, hogy mire felnőnek mi is alájuk tehessük a kezdő lakásukat. Minden generáció hozzátesz egy kicsit. Annak nehéz, akiknek máshol laknak a szülei vagy nem tudnak segíteni.
2017. dec. 26. 20:54
 17/19 anonim ***** válasza:
72%
#11-es vagyok.A legelső házam Csongrád megyében,Szeged külvárosi részén volt.A hitel után már csak messzebb,olyan 30km-re tudtam másikat(ám szintén nagyon jó állapotút) venni egy kisvárostól nem messze.Elsődleges szempont volt,hogy fél 6-ra beérnek dolgozni.A közös háznak pedig végül a kisvárosban van,ami közelében eddig laktunk.
2017. dec. 26. 21:17
 18/19 anonim ***** válasza:
Úgy, hogy vettek nekem a szüleim.
2017. dec. 27. 06:00
 19/19 anonim ***** válasza:
Részben örökség, részben mi kerestük meg rá a pénzt, hitelre nem volt szükség. Férjemmel együtt programozók vagyunk, én még most a baba mellett is tudok pár órát dolgozni otthonról, szóval így annyira nem nehéz a helyzet.
2017. dec. 27. 21:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!