Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Hibás lakást eladni?

Hibás lakást eladni?

Figyelt kérdés
Van egy lakásom a belvárosban, amit szeretnék minél előbb eladni. Sajnos az a probléma vele, hogy mindenhol penészedik. A vevőnek mindenképp szólni kell erről? Nyilván ha zólok neki, akkor csak kevesebbért tudom eladni a lakást. Légyszi, segítsetek!

2017. dec. 13. 19:50
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
100%

Van egy pár éve épült garzonom, ami iszonyúan penészedett, 220 ezerért aktív szellőzést szereltettem be, ami teljesen megszűntette a problémát, a szigetelés nem ér semmit ilyenkor! Hívsz egy szakembert és megmondja mit lehet tenni, de ne olyat hívj, aki szigeteléssel foglalkozik, hanem amelyik szellőzéssel! Nálunk az volt a fő gond, hogy minden ablak egy irányba nézett, és hiába nyitottam ki, nem ment le a pára (páramérővel figyeltem), így ki kellett fúrni egy tűzfalat, oda tettek egy légbevezetőt, egyik ablakba egy szellőzőt és egy másik falra egy ventillátort, ami kiszívja a levegőt. Így végre elindult a légáramlás és azóta semmi gond nincs. A ventillátor és a légbevezetők is páratartalom alapján mennek, ha nagyobb a pára jobban megy/nagyobbra nyit.

Bocs, hogy hosszú lettem, csak érzékeltetni akartam, hogy ez egy abszolút megolható probléma, és semmi dúlással nem jár, fél nap alatt beépítették. Akár hitelből is érdemes megcsináltatni, hogyha el akarod adni a lakást. Ha több felé néznek az ablakok, akkor lehet, hogy elég higroszabályzású légbevezetők beépítése az ablakokba, az meg tényleg nem hatalmas összeg. Ezt a szakember meg tudja állapítani. Ja és mindenképp legyél őszinte!

2017. dec. 14. 18:35
 22/25 anonim ***** válasza:
Kimaradt vagy hibás aljzat szigetelés utólagosan vaslapok egyebek beütése a falakba , ami nehéz és drága meló . Saját háznál megoldható de lakásoknál társasháznál nem . Ajtó ablak csere és figyelni kell mi a pálya vagy szakember általi szakvéleményt adsz a vevőknek és a cserét ők megoldják ami az árból lealkudásra kerül .
2017. dec. 14. 19:06
 23/25 A kérdező kommentje:
ÉRtem, köszönöm a segítséget, mindenképpen beavatom az összes jelentkezőt. Amúgy hibátlan, tökéletes szerkezettel rendelkezik a lakás, csak a kevés szellőztetés miatt penészes. Nem áznak a falak, a tetőszigetelés (tetőtéri félig a lakás) hibátlan. :)
2017. dec. 14. 19:11
 24/25 anonim ***** válasza:

A hibákat mindenképpen jelezni kell. Egyébként ha a szellőztetés megoldott lesz és ezzel a probléma is eltűnik, az nem egy olyan nagyon egetrengető baj.

Ez nagyon sok lakásban probléma. Főleg régiekben, ahol új nyílászárók lettek beépítve. A szellőzést kell így vagy úgy megoldani, vagy venni kell egy-egy páramentesítőt a szobákba.

Nálunk a felső szint penészesedett, egy páramentesítő jár ilyenkor szinte egésznap, minden beltéri ajtó nyitva van, ezzel megoldódott a probléma.

2017. dec. 15. 11:59
 25/25 anonim ***** válasza:
0%
XXI. század és az emberek már egy szellőzést/szellőztetést sem képesek megoldani..."Miért van penész?" Pfff
2017. dec. 16. 06:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!