Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Budapesti panelek esetében...

Budapesti panelek esetében mennyit lehet most alkudni a kínálati árból kb?

Figyelt kérdés

2017. okt. 28. 11:55
 1/8 anonim ***** válasza:
68%
Kb semmit. De próbálkozni szabad, nem tilos.
2017. okt. 28. 12:06
 2/8 anonim ***** válasza:
63%
Amennyit csak lehet azokból a lyukakból...
2017. okt. 28. 12:08
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

A Duna house ad ki havi "barométert", sok hasznos adattal, többek között az alkuról is:

[link]

Meg tudod nézni 1 éve, 3, 1 hónapja stb. mik voltak az értékek.

Ez alapján panelra kb 3% az alku, mi 4.5%-ot tudtunk alkudni, de én nem vagyok jó alkudozó, szerintem lehetett volna többet is. :)

Függ az elhelyezkedéstől, állapottól, mennyi ideje hirdetik, stb...

2017. okt. 28. 12:30
 4/8 A kérdező kommentje:
Köszi a linket!
2017. okt. 28. 13:01
 5/8 anonim ***** válasza:
34%

Panel, vagy nem panel és rühellek alkudozni, ezért azt is utálom, ha velem próbálkoznak mert felidegesít és az üzletnek lőttek.

Ha ingatlant keresek vagy eladok, akkor informálódom és reális áron adom, vagy azon belül keresek.

De te azért próbálkozz, én nem hirdetek, tehát nem fogunk összefutni!:)

2017. okt. 28. 13:22
 6/8 anonim válasza:
60%
Felháborítő, hogy egyik napról a másikra dupla árak lettek, és még alkudni sem engednek.
2017. okt. 28. 13:42
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem mindenki szeretne eladni egy lakást x áron, de van egy alsó határ, ami alatt nem adja.

Nemrég adtunk el egy házat. 13 millióért hirdette meg az ingatlanos, de értékbecslés alapján azt javasolták, ha valaki 9-et ad érte, vígan adjuk oda. Mivel örökség volt, ezért mihamarabb szerettük is volna eladni.

Végül jött egy komolynak tűnő vevő, aki azt mondta 12-t ad. Persze jeleztük, hogy megfontoljuk, kérünk egy-két napot, de nem volt kérdés, hogy belemegyünk.

Vettünk egy lakást is a közelmúltban. Az előzőekben az volt a tapasztalatunk, hogy olyan 3-5% a reális alkudási lehetőség, vagyis az ingatlanos annak idején azt javasolta, hogy max eddig menjünk el (nyilván neki is érdeke volt). Neten is többnyire ezt olvasni. Hát a mi alkudási taktikánk az alábbi volt: 16,7 m volt az eredeti vételár, közöltük, hogy 15,8-at adunk érte. Majd a tulajdonos csóválta a fejét és közölte, hogy a legalsó határ a 16. Oké. Ennyiért vettük meg és a beszélgetés előtt úgy is állapodtunk meg itthon, hogyha 16-ért odaadja, akkor kezet is foghatunk az alkura.

Vagy is szerintem nyugodtan próbáljatok belőni egy 4-5% közeli kerek értéket és majd közelítetek az elképzelésekhez.

Sok minden múlik azon is, hogy az illetőnek mennyire sürgős az eladás.

2017. okt. 28. 18:54
 8/8 anonim ***** válasza:
97%
egy panelnél elég jó belőhető a pillanatnyi keresleti ár. ha tul drágán hirdetik, akkor többet alkudhatsz, ha reális áron, akkor nemigen. ha keresett helyen van, és tetszik, akkor vedd meg mielőbb, mert holnap már másé lesz. ha rosszabb helyen van, akkor több esélyed van az alkura. jó helyen lévő panellakás mostanság hamar elkel.
2017. okt. 29. 02:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!