MBVK ingatlan vásárlás hogyan működik?
Így van, itt csak a zsiványoknak terem babér, akik lakottan megveszik, és kipaterolják a lakókat.
Ami nem lakott, arra nagy a verseny.
a végrehajtó üríti ki az ingatlant, azzal nem kell foglalkoznod. De persze ez neki is idő, nem megy azonnal (mondjuk moratórium idején).
Kivétel persze vannak:
- ha haszonélvező van (ezek nem szoktak elkelni)
- társtulajdonos van (ha csak egy bizonyos tulajdoni hányadot árvereznek, erre max. a másik tulaj szokott jelentkezni)
- bérlő lakik bent (őt megöröklöd azonos feltételekkel)
és még jellemző probléma, hogy sokszor nem engedi be a tulaj az érdeklődőket, így látatlanban tudsz csak licitálni
Értem ezeket jó tudni. Munkatársammal beszéltem, ő már intézett ilyet több ismerősének is mert, a párja pont ilyesmi banki dolgokkal foglalkozik. Vele átbeszélem.
Viszont hallottam valami pletykát, hogy valami új törvényt hoztak vagy akarnak ami ennek az egész végrehajtásos lakásvásárlásnak kicsit keresztbe tesz. Erről tudtok valamit?
Azt megnézném ahogy a végrehajtó üríti ki az ingatlant, még egy tartozást sem tud behajtani...
Láttad már ahogy kiüríti, vagy csak gondolod?
a törvény már megváltozott. Ha megnézed a honlapon, majdnem minden lakóingatlan árverésnél a kikiáltási ár (ami a becsérték) és a minimál ár azonos. Korábban 70% volt a minimál ár, illetve bizonyos esetekben 50%. Azt hiszem, akkor alacsonyabb még mindig, ha az adós nem lakik bent (pl. irodaként használt lakás, stb.)
Amit az ismerősöd intézett, az az lehet, hogy végrehajtást megelózendő eladja a tulaj a lakást. Esetleg a bank is valamit enged, meg esetleg az egyéb hitelezőket is be kell vonni az egyességbe, ha a bankon kívül más adósság is van.
Kérdező, elárulom neked hogy rengeteg építési vállalkozó innen veszi a lakásokat, akikkel sajnos nehéz versenyezni.
Legalábbis a jobbakat elviszik, nézd meg a lezárt árveréseket hogy milyen licitháború ment...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!