Szerintetek miért csak ennyibe kerül?
Gondolom sok errefelé a jajkinemondjukanevüket féle ember. Olvastam hogy 2001-ben 9% volt, azóta gondolom vannak már 20%-nyian is.
Mi a véleményetek, miért kerülhet - ha nem a fentiek miatt - ennyibe?
Nem költözök oda, mert már vettünk egy házat egy faluban, olyat amit a fővárosban 40 milla felett árulnak, de itt kb a negyede volt. Mert jaj nincs munka meg nem lehet bevásárolni meg munkalehetősééég, meg fujcigányok... Nos itt van bolt, iskola, óvoda,ez utóbbiak sokkal színvonalasabbak, mint a városban, ahol régebben laktunk. Igen, van egy két cigány család, de ha az ember megpróbálja ledobni magáról a hülye agymosást és ahelyett, hogy leköpi őket, inkább normálisan áll hozzájuk, nagy meglepetések érhetik... Távmunkában dolgozunk, ezt bárhol csinálhatnánk, ahol van internet. Manapság más országokban nem olyan szokatlan az ilyesmi, csak hát ez is olyan ördögtől való nyugati dolog, amire nálunk szokás fujjolni.
Tudom, sokakat köt helyhez a munka, vagy a család, de akiket nem, azok közül is sokan csak hülye előíteletekből kerülik a vidéket.
Na mindegy, isten ments, hogy bárkit is rábeszéljek, hogy kimozduljon Bp-ről, pont azért van itt az, ami (nyugis környezet, alacsony ingatlanárak stb), mert a legtöbben oda tömörülnek ha kell ha nem.
Nos, én vidékről származom és tudom, hogy mit hagytam ott, miért. Hazudnék ha azt mondanám nem hiányzik, de láttam a szüleim nehézségeit a mindennapi életben és a mai napig nem bántam meg a költözést. A budapesti életet nem tudtam megszokni, de a vonzáskörzetében hamar találtunk olyan helyet, ahonnan könnyen elérhető bármi, ugyanakkor mégis nyugis helyen van, vidékies a hangulat. Dolgozni is vonzáskörzetben dolgozunk. Itt is brutálisak az ingatlan árak, de valamit valamiért. Én így érzem magam valakinek, fontosnak érzem a munkámat, a párom is. Otthon is maradhattunk volna 200 km-re, de valószínű sosem éreztem volna ugyanezt, a távmunka pedig a legtöbb ember számára nem lehetséges.
Ezen felül nekem határozottan pozitív, hogy nem ismer a teljes település legalább látásból. :)
Egyébként én a leírás alapján elképzelhetőnek tartom, hogy nem átjárható a két szint, csak kívülről. Ezen felül én még kétszer ennyit rátudnék költeni, hogy az elképzeléseimnek megfelelő ház legyen. A fűtése pénznyelő, lehet a környezete sem az igazi. Ha errefelé keresel egy megtekintést megér.
Városközelben amelyik ház 10M Ft alatt van arra még legalább 5-8M Ft rá fog menni mire lakható lesz.
Bevallom őszintén, kicsit irigyellek. Biztos jobb lesz a világ végén a cigánysortól két utcára mint bárhol máshol.
"... egy-két cigánycsalád..."
Ott, ahol egy-két család van ott nincs is probléma. Látom még nem éltél ilyen helyen, nem leányálom hogy az utcán még teregetni sem tudsz, különben eltűnik (verésekről ne is beszéljünk)... Amúgy az egészben a legironikusabb hogy pont te vagy az agymosott.
Biztos én vagyok az agymosot.. Mi sokszor elfelejtjük bezárni a házat, amikor elmegyünk itthonról, annyira nem kell aggódni ilyenek miatt. Tudom, falu és falu között is van különbség, ahogy az emberek között. De csak azért fujjolni egy helyre, mert esetleg lakhatnak ott cigányok, nos az nem más mint agyatlan előítélet, de hát manapság ebben az országban sajnos ez jellemző.
Arra akartam csak kilyukadni, hogy nem csak Bp. és vonzáskörzetében lehet normális ingatlant venni, ha valaki nem tud vagy nem akar 20-30-40 millát rászánni.
Mi kb annyiért vettük, amennyiért a kérdező keres házat, vagyis kicsivel 10M felett. A festésen kívül nem kellett rákölteni semmit.
És egyébként innen 10 perc alatt megközelíthető egy nagyváros. Autó kell egy ilyen életmódhoz ez igaz, anélkül nehézkes lenne.
A legszebb környékeket fészkelték be a cigányok, elég baj ez... még amúgy hagyján lenne, mert kit érdekelnek addig, amíg nem lopnak, nem kötnek bele az emberbe, nem erőszakoskodnak a nőkkel stb. stb.
Ha szépen csendben eléldegélnének maguknak mint általában azt a normális ember teszi, nem lenne gond velük.
Az megint más kérdés hogy a mi adónkból élnek és még minket terrorizálnak cserébe...
Mindegy, végülis ez nem a kérdéshez tartozik. Kár hogy itt az Alföld kapujában Szabolcsban nincs sok értelmes hely hova költözni, meg ha van is akkor 8-10m Ft körül csak erősen felújítandót kapni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!