Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Mennyivel emelkedett a használ...

Mennyivel emelkedett a használt lakás ára a CSOK miatt?

Figyelt kérdés

Azt látom,hogy minden (új, régi) ingatlan megemelkedett kb 7 M Ft-tal a CSOK miatt. Tehát az össznépi kedvezménnyel azt érték el, hogy ugyanazt a lakást immáron hitel felvételével szerezzék meg az emberek, biztosítva a bankok számára a profitot. Aki ráadásul kizárólag a támogatás miatt +1 gyermeket bevállalt, az nem tud számolni, hiszen egy gyermek többe kerül, mint 10M Ft...

Másik kérdés, hogy érdemes-e kivárni lakásvásárlással?

2017. aug. 15. 17:09
1 2
 11/12 anonim válasza:

Kedves 23 éves, akinek nincs gyereke, de úgy gondolja, "persze, sokba kerül egy gyerek, de ha a harmadikat nézed: tesókból kiindulva, már vannak ruhái, játékai, ágya. ahol van 4 embernek étel, ott az ötödiknek is jut. a beiskolázás: ingyen tankönyv, hatalmas adókedvezmény a szülőknek 3 gyerek után, ha kollégiumba kerül a gyerek, az is ingyenes lehet (legalábbis szomszédéknak 3 gyerekkel a legidősebbnek az egyetemi koli ingyen van). nekik áll a világ...

Hadd cáfoljak rád a valósággal, hogy ne csak a szomszédoktól halld az igazságnak pici szeletkéjét. Nagyon el vagy tévedve. Honnan tudom? Négy gyermekem van. Átlagon felüli a jövedelmünk. De a CSOK-ot bizony nem nekünk találták ki és erről nagyon sok sokgyermekes ismerősünk így vélekedik. A CSOK nem szól másról, csak a banki hitelek pörgetéséről.

2018. jan. 8. 11:51
 12/12 anonim ***** válasza:
én vagyok az a 23 éves... már ne is haragudj, én azokra a dolgokra gondoltam/céloztam, amiket a 3 gyerekesek kapnak, az 1-2 gyerekesek viszont nem. ha van 1 gyerekem, én akkor se vehetem igénybe a 10+10milliós csokot, de alapvetően maga a rendszer sz.r úgy ahogy az van. egy szóval nem mondtam, hogy jó ez az egész... ha van alapvetően pénzed, persze... de ezt le is írtam, csak azt már nem emelted ki a hozzászólásomból, és semmibe is vetted, alapozva arra, hogy 23 évesen gyerek nélkül ugyan honnan tudhatnám...
2018. jan. 10. 07:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!