Ti a két település közül hova költöznétek?
Azóta fejlődött Nyíregyháza helyijárati buszmenetrendje? Kb. 5 éve az egrihez képest siralmas volt, ritkán apró buszok, este már semmi..
Tényleg nagyobb, ott a legogyár, állatkert, kinek mi a fontos. Egerben meg vár van és történelmi belváros, de egy helyi lakónak inkább az fontos, hogy legyen munkája, háza, tudjon vásárolni, gyereknek iskola..
Eger drága, a piac az egyik legdrágább az országban - ugye a turisták.
Nyíregyen országosan jó eredményű gimi van, mondjuk Egerben is lehet válogatni.
Az ingatlan gondolom Egerben drágább.
Ennyi erővel akkor Kótaj, Nyírtelek, Nyírpazony is Nyháza környéke. Ugyanúgy Novaj, Noszvaj, Egerszalók, Maklár stb. meg Egeré. Tele van cigánnyal Egerszalók, munkahely ilyen falvakban semmi, ergo be kell járni Egerbe. Biciklivel esélytelen, azon az úton ember legyen, aki biciklivel végig mer menni.
Nyírágyházát szinte mindenhonnan meg lehet közelíteni kerékpárral.
Azt meg nem tudom, ki szerint volt lemaradva az nyházi járatok Egerhez képest, de mint mondtam, ott is csak ekkor van ez, ha megy az egyetem. Amúgy egy kihalt város, ahol semmi nincsen. Jó, ott a vár, meg a bazilika. De hidd el, ha napi szinten mész el mellettük, annyira nem fog érdekelni, hogy el se lehet mondani.
Én még mindig azt mondom, hogy Nyíregyháza, nem feltétlenül a LEGO, meg Állatkert miatt. Nem hiszem, a kérdezőnek álma lenne a LEGO-ban dolgozni. Sokkal nagyobb város, sokkal több ember, több munkahely (igenis, van munkahely!) és szórakozásra, sportolásra is több lehetőség adódik. Az lehet, Egertől nem szebb város, de nekem utolsó szempont lenne. Inkább élnék itt 120-150.000 forintos fizetéssel, mint Egerben 80-ért.
Köszönöm az információt az utolsó válaszolónak is. Én hegyvidék párti vagyok, az ingatlanok is olcsóbbak, bár ennek oka van gondolom... Nyháza környéke drága lakhatás szempontjából. 20-25 m2-es lakás 8-9 millió, házak ami nem dől össze holnapután is 10 milliótól fölfelé. Annyit biztos nem költenék itt házra. Itt van jelenleg munkánk Nyházán, de biztos nem hagynám állni a drága pénzt egy környékbeli házban, lakásban. Nem éri meg. Ezért gondoltam Egerre és környékére, mert szebb, olcsóbbak az ingatlanok, nem fájna akkorát egy váltás pénzben mint Nyházán. De ha tudok egyéb élhető c. mentes, vagy legalábbis közel c. mentes, hegyvidéki várost, azt megköszönném. És keleti, északkeleti országrészben, nem a dunántúlon.
Megjegyzésem még: miért vonzza a c.-at a hegyvidék? Ott laknak a legtöbben. Pl. Csongrádban sokkal kevesebben vannak, Hmvhely szinte mentes tőlük.
Igazad van Előző!
A sógoromék is Ostoroson laknak és nagyon dicsérik.
Dunántúlra miért nem akarsz menni? Munka ott is lenne, és sokkal jobb is. Haz is lenne igaz ha veszed akkor drágább, de ha bérlés akkor az egész jó. Ahoz a fizetéshez jó szerintem, tapasztalatból mondom mert a tesóm is oda költözött a párjával.
Ajánlanám Sopront, közel van Becshez is, atlehetne menni oda is dolgozni(ami nagyon jó, ez is tapasztalat), nem nagyon találkozol ott c.igannyal, emberek is tök jó fejek.
Nyíregyhez nem messze lakunk, de ha vége a sulinak lépek én is, és a szüleim is költöznek innen el.
Munka ne hiszem h sok lenne, mert ha lenne jó akkor apum se külföldön dolgozna! Ha van is, nem valami jól fizet. Vagy azért a pénzért eléggé sokat kell dolgozni(ez is tapasztalat)
De ha nagyon itt akarsz maradni, akkor nyhaza jobb valamennyivel. De ha megteheted akkor menj innen, nem valami jó színvonal van itt. +Az emberek is eléggé irritaloak itt, Sopronba meg nem foglalkoznak egymással, itt még csak úgy megy a sz. kavarás😒✌️
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!