Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Jogilag megoldható, hogy...

Jogilag megoldható, hogy (papíron is) egy lakás 70%-ban az egyik tulajé és 30%-ban másiké?

Figyelt kérdés
Párommal vennénk közösen lakást és úgy tudjuk összeadni a pénzt, hogy ő adja a lakás árának kb a 30%-át én pedig a 70%-át. Ha később eladjuk a lakást, szeretnénk ha papíron is igazolni lehetne, hogy az eladási ár 70%-a engem illet, 30% pedig őt. Jogilag lehetséges ez?

2017. aug. 6. 13:29
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Persze, nincs ezzel semmi gond. Nekem volt úgy is tulajdonom, hogy 30-30-40%-os tulajdonrészek voltak.
2017. aug. 6. 13:31
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Természetesen lehetséges!:)
2017. aug. 6. 14:32
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Előző vagyok és az lemaradt, hogy viszont a felújítások, állagmegóvások, társasház esetén közös költség, biztosítás fizetése is a tulajdoni hányad arányában történik, nem fele-fele.
2017. aug. 6. 14:35
 4/5 anonim ***** válasza:
olyan százalékba lesz amilyenre írjátok....bármi lehet,még 99 és 1 is
2017. aug. 6. 14:35
 5/5 anonim ***** válasza:
Bármi lehetséges. Anyáméknál volt olyan lakás, aminek vagy hat tulajdonosa volt, valakinek 1/14-ed része volt meg hasonlók :D
2017. aug. 6. 17:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!