Ha a vett lakáson közmű (víz, villany) tartozás van, azt az új tulajon hajtja be a szolgáltató? És a kikapcsolt áram visszakapcsolását azt ki fizeti, vagy visszakapcsolják e az új tulajnak?
Hát nem tudom, hogy az itt válaszolók melyik szolgáltatónál szerződtek vagy nem szerződtek, de az én tapasztalataim mások.
Eladtam és vettem helyette ingatlant, a szerződés menete mindkét esetben a következő volt:
Az adásvételi szerződéssel bementünk a szolgáltatókhoz, ott a helyszínen leírt óraállás, két tanúval igazolt jegyzőkönyv (ÉMÁSZ hivatalos nyomtatványa) alapján készült egy végszámla a volt tulaj részére, nekem meg attól az óraállástól indult a szerződés.
Hogy aztán azt a végszámlát kifizette e valamikor, az engem már nem érintett, azért a tartozásért ő a felelős, rajta hajtják be.
A gázórában is volt jelentős tartozása, amiért is az le volt plombálva, azt, + a visszakapcsolás díját az ügyvédnél letétbe helyezett vételárból kiegyenlítettük és csak a differenciát kapta kézhez. Így a gáz is rendben volt.
Megjegyzem, a közművek átírásához nem is kell jelen lennie a volt tulajnak, azt az új tulaj nélküle is megteheti, mert nem felelős senki, a más tartozásáért.
Pont azért szerepelt a tévében az eset, mert extrém dolog.
Szabálytalan és törvényellenes! Ehhez nincs joga a szolgáltatónak!
Ismét leírom, senki nem felelős az előző tartozásáért, azt az előzőn kell behajtani, vannak erre törvény adta lehetőségek!
Az más tészta, hogy a vételárat nem fizetem ki a kezéhez, hanem letétbe helyezem és kiegyenlítünk belőle minden tartozást, a maradékkal meg azt csinál amit akar, de tartozás mentesen veszem át a házat, mert így az egyszerűbb.
Nekem is az a véleményem (és tapasztalatom) mint amit a 11-12 leírt.Az én nevemre is simán átírták az órákat, holott mindegyikben volt valamennyi tartozás, mert arról megküldték a végelszámolást az eladónak.
Mondjuk kikapcsolva nem volt semmi, de ha így lett volna, én is a vételárból fizettettem volna ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!