Milyen az élet magyarként külföldön?
Elsősorban Svájc, Ausztria, Németország, Nagy-Britannia, Kanada és az USA érdekelne, de bármi más is jöhet.
Programtervező informatikusként mennék ki (még nem végeztem el, de rajta vagyok).
Minden érdekelne az ottani élettel kapcsolatban: fizetés, árak (ingatlanok, autók, élelmiszerek, stb.), beilleszkedés, edzőtermi lehetőségek, tisztaság, közhangulat, oktatási rendszer, egészségügyi ellátás, modernség, álláslehetőségek, általános családmodell.
Bármi más tapasztalat vagy érdekesség is jöhet, mindenre kíváncsi vagyok! :D
USA ba legálisan max úgy tudsz menni, ha kiírnak pályázatra melót a szakmáddal és te nyered meg azt a pályázatot... egyéb esetben sehogy nem kaphatsz munkavállalási vízumot... így erre meg több esélyed lenne asztalosként vagy szobafestőként, amik mára kihaló foglalkozások amerikában, a te szakmád meg egy bocsi de tömegszakma... nyilván jól azt is kevesen csinálják...
az, meg, hogy milyen az élet magyarként, az egyéni felfogás kérdése... van aki kint is csak szenved, háborog , és minden gondért a gyíkembereket meg a zsidrákokat okolja, meg van olyan mint én, aki profi barista, mérnökinformatikai diplomával és körbeutazza a bolygót...
Világszinten azért eléggé nagy divat kockának lenni és ha usa kiír munkavízumra pályázatra bármilyen kockamrlót, arra 1.000-rek pályáznak... ha kiír valami szakmunkát sokszor előfordul, hogy csak páran...
Ráadásul az USA értelmes ilyen szinten, itt àltalában a tudást kérik, nem a papírt.
Németországban élek immár 6 éve, logisztikusként dolgozom, a férjem gépész.
A fizetések jók, jól meg lehet belőlük élni. Az étel kb. mint otthon, de az egészséges ételek talán még olcsóbbak is. Az ingatlan helyfüggő, mi 1300 euró hitelt fizetünk a 165m2-es házunkra, szóval nekünk az nem sok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!