Hol találhatok szennymentes környéket?
3 albérletem volt eddig Budapesten, az egyik penészes (allergiám volt), másik ősrégi salakos anyaggal a padlóalatt, harmadik szmogos körúti (köhögtem). Még fiatal vagyok, a 20-as éveimben járok, és el szeretném kerülni a légszennyezettséget, illetve mindenféle káros dolgot, ezért kíváncsi vagyok, milyen helyet javasoltok az albérlet keresésénél.
Nagyfeszültség melletti házban nem jó lakni, szmogos környéken sem, ősrégi azbesztes lakásokban sem. Az az igazság, hogy egy átlagos gondokkal élő lány voltam, ájfonnal, megvolt a napi smink adagom, akárcsak a cheap spar kaja is az egyetemi évek alatt- míg nem lettek elviselhetetlen fejfájásaim, állandó fáradságérzet-a kivizsgálások alapján nincs semmilyen szervileg kimutatható gondom, pszichésen is csak a főiskolai stressz. Bár amióta nem telefonozok annyit, tkp nincs rá sok szükségem hívásokon kívül, csökkentettem a napi elektroszmog bevitelt, futok, nem kenek az arcomra különböző káros anyagokkal megtöltött- pl. alumíniumos mejkapnak csúfolt cuccokat, vegán, nyers ételeket eszem stb, azóta valóban csökkent a fejfájásom, és jól érzem magam a bőrömben. Viszont olyan környéken szeretnék lakni, ahol nincsenek káros tényezők. Mit javasoltok?
Láttam egy jó környéket, de a közelben azbesztes panel van- a neten láttam, felkutatták és a lakók is veszélyeztetve vannak, ez körülbelül a Campona mellett van, a lakás pedig szintén 22. kerület, félek odaköltözni, illetve attól, hogy szétszórja a szél. A belvárosban légszomjam van, visszatér a köhögésem, a dohányfüstöt sem bírom. És ebben az a para, hogy 2 évig dohányoztam. Sok természetközeli helyet néztem, viszont ahol volt jó lakás, azok magasfeszültségek mellett vannak. A rózsadombi árakat még nem tudom magamnak megengedni. Hát akkor hová költözzek? Attól félek, hogy vidékre kell majd költöznöm, vagy egyenesen el az országból Svájcba?! Segítsetek kérlek, köszi!
De akkor most lakást akarsz venni, vagy albérletet keresel?
Tudni kéne, hogy mennyit vagy hajlandó utazni, illetve hogy mennyire vagy eleresztve anyagilag.
*komolyan=komolyabb
Elfelejtettem hozzátenni: ahol futsz, ott legyen hatalmas erdős terület körülötted, lehetőleg belvárostól messze, és rögtön több az energia. Ha ilyesmi park közelében sikerül lakni, már nem laksz jól mocsokkal sport helyett, és az azért sokat dob a projekten.
Esztergom-Budapest? Az több, mint 1 óra. Először azt hittem max fél órára kell a belvárostól.
Akkor szinte bármelyik agglomerációs település megfelelő lehet neked.
Ha csak a vasútvonalat nézzük, akkor:
pl.: Piliscsaba, Pilisszentiván, Pilisvörösvár, Solymár, stb.
Vagy délebbre: Pesthidegkút, Nagykovácsi, Budakeszi, stb
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!