Társasházra való ráépítés?
Pesten főként belvárosibb részeken többfelé látni lehet, hogy a meglévő nagypolgári épületre ráhúztak újonnan további 1-2 szintet.
Egyfelől érdekelne, hogy milyen ilyen konstrukcióban épült lakásban élni?
Másfelől, ha esetleg olyan házban laknék ahol nincs ráépítés de később mégis felvetődik ez a lehetőség, akkor minden egyes lakásnak bele kell egyeznie a ráépítésbe vagy elég csak 50%-nak, vagy hogy megy ez?
Milyen ilyenbe élni, ez relatíve, bocsi de sztem fura kérdés. Megépítik építőanyagból mint minden házat. Attól függ, mivel, hogyan építik.
A többit nem tudom.
Én is láttam olyan házat, hogy egy tákolmány épült rá, de olyat is, ahol gyönyörűen megújúlt az egész ház.
Az összes tulajdoni hányad 2/3-a kell, hogy megszavazza a padlástér elidegenítését, az új alalpító okiratot (merthogy az is kell, hiszen új albetétek keletkeznek, változik a közös tulajdon, stb.) pedig 4/5 többségnek kell elfogadnia.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!