Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Átvert a lakás eladója, a...

Átvert a lakás eladója, a fűtést cserélni kell. Mit tehetek?

Figyelt kérdés
Tavaly nyáron vettem a lakást, egész télen nem használtam (nem tudtam kiadni) és mikor rákérdeztem, hogy a kazán működik-e, azt felelték igen. Most viszont kiderült, hogy se a kazán, se a vízmelegítő nem működőképes, nem is volt az (a szakember szerint) és cseréje 600e Ft. Érvényesíthetek valamilyen jogot az eladóval szemben?
2017. jún. 6. 09:19
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

1 év után nem hinném.

Mi van, ha ő azt mondja, hogy akkor jó volt? Max 1-2 hónapon belül még lehet, beleférne, de így nem.

Elmehetsz pereskedni, de az nagyon-nagyon hosszú lesz, és nem biztos, hogy megéri.

2017. jún. 6. 09:27
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Igen, sajnos lehet, hogy teljesen igazad van, de ilyenkor a bíróság mérlegeli azt is, hogy Te vajon teljes mértékben megfelelően, körültekintően jártál-e el. Ellenőrzés, kipróbálás, nem javít a helyzeten, hogy mindezt majdnem 1 év elteltével ejtetted csak meg.
2017. jún. 6. 09:37
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
milyen kazànról van szó? azértez egy gyanúsan magas àr, boztos jó a szakember? nem csak lehúzni akarnak?
2017. jún. 6. 09:42
 4/11 anonim ***** válasza:
az adásvételi szerződésben rögzítésre került, a kazán kérdése vagy az, hogy az eladó azt állítja hogy működik? tudod valamilyen módon igazolni az eladó állítását?
2017. jún. 6. 09:54
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

Hogy a falban lévő csövek minőségét nem láthattad,az 1 dolog

Azért ezeket a tárgyakat be lehetett volna kapcsolni 1-2 percre .Aki vásárlás után mindenkép mindent felújitani akar,annak ezt nem kell megtenni .

Az ilyen használati tárgyak állásukban is sokat romlanak.

Egy vesztes pereskedés,csak neked jelent újabb kiadást .

2017. jún. 6. 10:10
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

Csajnos ezt elcseszted. Mikor lakást veszel, mindent ki kell próbálni.

Kinyitni, bezárni az összes ajtót ablakot, vízcsapokat, beépített elektromos cuccokat, boilert, kazánt kipróbálni.

Gondolom a szerződésben aláírtad, hogy megnéztél mindent a vétel előtt.

Ha most nekiállsz pereskedni, nem lesz pénzed kazánra.

2017. jún. 6. 10:24
 7/11 anonim ***** válasza:

Használt lakás esetében semmi esélyed sincs, ezt sajnos le kell nyelned, főleg 1 év elteltével.

Ha szerkezeti probléma lenne akkor lenne némi esélyed, de az is csak akkor, ha balesetveszélyes állapotot hagyott hátra az előző tulaj, például hanyag villanyszerelés, elázás, hasonlók.

2017. jún. 6. 11:39
 8/11 anonim ***** válasza:
Két éve van megtalálni a rejtett hibát, kérdés van e erről szó a szerződésben.
2017. jún. 6. 22:29
 9/11 xswerdy ***** válasza:

Az, hogy a fűtésnek működőképesnek kell lennie, az az alap, azt kellett volna beleírni a szerződésbe, ha nem ez a helyzet. Tehát ha beköltözöl, és az első fűtési szezon elején kiderül a gond, akkor reklamálhatsz.

Most már elég necces. Hogy a szaki azt mondja, hogy nem az elmúlt egy évben ment tönkre, az kevés. Pereskedhetsz, de ahhoz igazságügyi szakértőnek kell véleményeznie a dolgot. Addig nem újíthatod fel, mert akkor már mit nézzen a szakértő. Megkeresheted az eladót, talán belátja, és beszálla költségekbe, de perre nemigen vinném.

2017. jún. 7. 15:28
 10/11 anonim ***** válasza:

Kiadtál egy lakásra több millió Ft-ot és nem nézted át "A-tól Z-ig"???

Hát amikor én kerestem lakást csak egy példát had meséljek elmentem megnézni egy "jó állapotú" ként hirdetett lakást Budapesten.

A falak vizesedtek, a cirkó működött mégse volt meleg víz (mikor megnyitotta az ember a meleg vizet a cirkó bekapcsolt de másfél perc után is csak a hideg víz jött)

Az egyik ajtó visszajavításra szorult, a jónak kinéző műanyag szoba ablakok 100-as szöggel voltak beverve, mindenféle home made kokányolások voltak a lakáson...

A közös költség kétszer annyi volt mint amit a tulaj mondott és közös költség tartozás is volt a lakáson.

Egy ezeréves falba beépített villanyszekrény tartozott a lakáshoz amiben volt vagy 4 villanyóra meg vagy 12 kapcsoló, a villanyszekrény mögött kb. a vakolat és a fürdőszoba csempe volt semmi tégla fal.

Az is látszott hogy festés az volt mert minden össze vissza volt festve... nem nagyon törődtek vele hova csöpög meg folyik a festék...

És egy ilyen lakást egy simán megvesz jó állapotú árban egy olyan ember aki nem tudja meg nem ért hozzá hogy mit kell egy lakáson/házon megnézni (kb.mindent is).

2017. jún. 8. 12:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!