Lakásvásárlás után a közműi atirasoknal a haszonélvezőnek is ott kell lennie?
Figyelt kérdés
Anyukám lesz a haszonélvező, en a tulajdonos, illetve az eladoknal is a férj es a feleség is tulajdonos. Mindenkinek menni kell, vagy eleg csak nekem, illetve az eladók közül csak az egyiknek?2017. máj. 18. 15:10
1/9 anonim válasza:
Anyukádnak ott kell lenni,mert a haszonélvezet erősebb, mint a tulajdonjog. Megteheti azt is, hogy amíg él, te nem teheted be a lábad sem a lakásba. Ha a közművel te kötsz szerződést, akkor ha anyukád nem fizet, rajtad követelik majd a tartozást, nem anyukádon.
2/9 Carragher_x válasza:
Dehogy kell ott lennie! Ami kell: adásvételi, tulajdoni lap, átadás-átvételi az óraállásról és egy személyi (esetleg bizonyos szolgáltatóknál egy formanyomtatvány az előző tulajdonostól a szerződés megszüntetésére). A legtöbb esetben a folyamathoz nem is kell személyesen ott lenni, ezer csatornán el lehet juttatni a szükséges dokumentumokat, a tényleges szerződést úgyis csak a leolvasás után írjátok alá.
3/9 Carragher_x válasza:
Egyébként tényleg a legegyszerűbb ha felmész az aktuális szolgáltató weblapjára és egyszerűen megnézed, hogy milyen dokumentumok kellenek nekik kitöltve. Ami fix, hogy ez a személyesen "ott kell lenni", ez már nagyon rég nem létezik. Jobban belegondolva mivel nem vagytok még bejelentkezve, így vmiféle hozzájárulást lehet ki kell töltenie a másik tulajnak és a haszonélvezőnek, de azt természetesen otthon is megteheti:)
4/9 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek! :)
2017. máj. 19. 17:05
5/9 anonim válasza:
Annak kell ott lennie, akinek az a bizonyos közmű a nevén van.
6/9 anonim válasza:
3: Lakásvásárlás után vagyunk.Most csináltuk végig. Rosszul tudsz több dolgot. . 1. Már ott az ügyfélszolgálaton aláírod a szerződést. 2. Nem kell, hogy bejelentkezve legyél. MI előtte írattuk át, és utána mentünk a kormányhivatalba bejelentkezni.
7/9 xswerdy válasza:
én mindig személyesen intéztem, mint vevő. Akinek addig a nevnén volt, az sose jött. Vittem a papírokat, neki rögtön kinyomtatták a végszámláját, és postázták. Velem megkötötték a szerződést. Szerintem annak kell ott lennie, aki az új szerződő lesz. Ha haszonélvező, akkor neki. Azt nem tudom, hogy ha tulajdonosként akarsz szerződni, akkor kell-e valami papír a haszonélvezőtől, hogy ő nem akar szerződést kötni, és ezt átengedi.
8/9 Carragher_x válasza:
"Már ott az ügyfélszolgálaton aláírod a szerződést."
Attól függ, melyik szolgáltatóval, pl az áramszolgáltatókkal jellemzően nem fogsz semmiféle szerződést aláírni az ügyfélszolgálaton, csak a bejelentő formanyomtatványt.
_
"2. Nem kell, hogy bejelentkezve legyél."
Azt a hozzájárulások kapcsán írtam, ugyanis ha be vagy jelentkezve a lakásba, akkor szintén szolgáltatója válogatja, de általában nem kérnek hozzájárulást a többi tulajdonostól/haszonélvezőtől.
9/9 anonim válasza:
Én is egyedül intéztem, sőt még csak nem is személyesen...
Tőlem az elmű kért hozzájáruló nyilatkozatot a tulajdonostárstól. Emailben elküldték, a tulajdonostárs aláírta, visszaküldtem és kész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!