Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Városban 11 millióért lakást,...

Városban 11 millióért lakást, vagy várostól 20km-re egy kihalt faluban 4 millióért házat?

Figyelt kérdés

Mindkettő nagyon jó állapotú ingatlan, lakás 55nm, ház 100nm + telek. Városban központban minden helyben, (suli, ovi, munkahely, bolt, orvos, mozi, stb.), faluban semmi, buszozni kell.

Két gyerek van, jogsi, apuka nincs.

Ti melyiket választanátok?

Hitelfelvétel előtt állok, nem tudom milyen otthonba fektessek.

Egyedül nevelem őket, városban kényelmesebb, de kicsi a lakás. Faluban csendes, nyugodt, nagymama a közelben, de buszocskázni kell minden nap mindenért a városba.

A két hitel törlesztőrészletében pedig jókora difi van, dilemmázok. A jövőre is gondolnom kell.

Köszi a válaszokat.

2017. ápr. 30. 14:08
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%
Ha rendesen van körbeszigetelve a ház, nem lesz több százezer.
2017. ápr. 30. 16:02
 12/19 anonim ***** válasza:
84%

A várost választanám azok alapján amit írtál!!!!

Mi városból költöztünk falura (igaz csak 12km a város) nagyon jó a tömegközlekedés,de mind a kettőnknek van jogosítvány és autó.A faluba van családi napközi,óvoda,iskola és ezek mind kis létszámúak ami nagyon jó és az oviba meg a suliba is van jó pár olyan gyerek akik a városból járnak ide. Orvos is van,noha családorvos és nem kifejezetten gyerekorvos. 2 bolt is van,habár a városba járunk mindig vásárolni. Mi szerünk itt lakni nagyon, pláne,hogy én kertes házba nőttem fel,így nekem a városi lakás kész kínszenvedés volt...az első gyerek 13 hónapos volt amikor költöztünk.

2017. ápr. 30. 16:09
 13/19 anonim ***** válasza:
Amit leírtál információt,abból én a várost választanám....lehetőség szerint 55nm-es lakásba belefér 1+2 fél szoba....én így vennék....nem választanám a "falut" túl sok időt vesz el a logisztikázása most és később is a gyerekeknek...pláne,hogy jelen pillanatban egyedül neveled őket.A nagyobbik , ha az iskola közelében sikerülne valami lakást venni pár év és mehetnek együtt suliba a kicsivel...Ettől függetlenül,a jogsit megcsinálhatnád,mert ki tudja mit hoz az élet...
2017. ápr. 30. 20:25
 14/19 anonim ***** válasza:
62%

Valóban nehéz eldönteni nekem így elsőre a következő szempontok jutnak eszembe:

Kertes falusi ház előnyök:

- gyerekeknek nagyobb hely

- saját termés (gyümölcsök, zöldségek)

- állat tartására lehetőég, akár használat is

- kevesebb hitel

- nagyszülő közelsége ( bár nem minden esetben jó)

- nagyobb lakótér

Hátrányok:

- utazás (Menetrendhez kell alkalmazkodni, bérlet vásárlása, minden napos utazás 2x 25-30 percet + várakozási idő kiesés, ezen kívül minden ügy intézéséhez utaznod kell.)

- Kert(sok munkát igényel pl.: fűnyírás, veteményes permetezése; gazolása; felásása, ősszel levelek összeszedése, hólapátolás stb.)

- Fűtés költsége nagyobb

- Épület értéke csökken a község kihalása miatt.

Városi lakás előnyök:

- iskola, óvoda, munkahely, szórakozó hely közelsége

- több szabadidő

- olcsóbb fenntarthatóság

- értékállóbb

Hátrányok:

- gyerekek tere leszűkül

- idegesítő szomszéd ( falun is előfordulhat)

- zajosabb

2017. ápr. 30. 20:27
 15/19 anonim ***** válasza:
18%
Azért azon jót röhögtem hogy a városban kpnnyebb hobbit találni.
2017. ápr. 30. 20:56
 16/19 anonim ***** válasza:

Mindenképpen számolj ki mindent, rezsi, közös költség a bérházban, utazási költség, plusz a hiteled. Mérd fel helyesen az anyagi lehetőségeidet, ha éppen most maradsz egyedül, mint kereső, a gyerekekkel! Ez nagyon fontos.

Hát ha az a lakás 11 milla, akkor nem Pest. Ezt azért írom, mert szerintem az agglomeráció ott lehet elég elnézést, de "fejlett" és értékálló. Főleg az értékálló, fentebb is írták. Nálunk pl. nagy divat volt ide-oda kiköltözni hullámokban az elmúlt években, és most is van drága környék az agglomerációban. Csak városban jobban mennek az ingatlanok. Értékállóbbak. Egyre inkább jellemző, szerintem. Úgy látom, hogy akik kimennek, inkább építenek, azért költöznek ki (olcsóbb a telek), használt házat vidéken nehezebben adnak el. Ez nagyon attól függ, hogy milyen környékről, melyik nagyvárosról beszélünk. Persze a húsz km távolság a várostól az nem sok ilyen szempontból. Itt esetleg a lakosság összetétele ronthat az áron :(.

Gondolj még arra is, hogy a gyerekeknek az iskoláztatását hogyan szeretnéd megoldani, behordod őket a városba, ha esetleg ez sok nekik, mert kicsik (megterhelő), tudod-e megoldani/választani helyben a faluban az iskolát, van-e egyáltalán?

Felnéztem a kérdésre, szóval a "kihalt falu" kifejezés nem éppen garanciája az értékállóságnak. Ez fontos, mert még hitelt is veszel fel. Nem mindegy, mibe teszed bele!

Én most bérházban lakok és kertesbe mennék szívem szerint, de mindenképpen megnézném, mibe teszem a pénzemet. Buszozni, nem buszoznék minden nap, munka miatt csináltam, pont 20 km-ről, utáltam. Ha meg mindenért... cipekedni a boltból távbusszal hóban, esőben, fagyban..., húzni a gyerekeket... Én csak kocsival csinálnám, és akkor kalkulálj az autó fenntartásával is, plusz az üzemanyaggal. (autonavigator.hu-n találsz infot).

Nyilván az anyagi hátterét nem tudom, de a te helyzetedben ezek közül én a lakást választanám.

2017. ápr. 30. 21:57
 17/19 anonim ***** válasza:
56%
Istenem ennyi lusta embert! Hátrány, hogy füvet kell nyírni vagy esetleg ásni kell! Nem kötelező, üljél egész nap a lakásban a tv előtt!
2017. máj. 3. 12:08
 18/19 anonim ***** válasza:

16. vagyok

Kedves 17-es, magamnak házat szeretnék. Kertet meg füvet nyírni. Ha vidéken lenne, kocsit is, mert kevésbé fárasztóbb, mint a buszozás, nekem így jó.

De a kérdezőnek van két kiskorú gyereke, akiket egyedül tart el, és még hitelt is kell felvennie.

2017. máj. 3. 15:02
 19/19 anonim ***** válasza:

Teljesen mindegy, melyik lenne jobb, mert az anyagi helyzeted eldönti. Csodálom, hogy ezt nem látod.

"A két hitel törlesztőrészletében pedig jókora difi van, dilemmázok."

Ha 4 millióra is hitel kell, akkor a 11 milliós lakásra több, mint 7 millió hitelt vennél fel egyedülállóként, két gyereket nevelve.

Ez nem fog menni. Jobb esetben hitelt sem kapsz, rosszabb esetben pár év múlva sírsz majd az RTL Klubban, hogy nem tudtad fizetni a hiteledet, jön a végrehajtó.

2017. máj. 8. 00:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!