Lesz ebből ház?

Figyelt kérdés
Kinéztünk egy házat, aminek 3 testvér az örököse. Ingatlanközvetítőn keresztül árulják. Az egyik testvér benne él a gyerekével. A 3 testvérből 2 nagyon szabadulna a háztól, de a benne lakóval van problémánk. Megegyeztünk az árban, amit mind a 3 testvér elfogadott. Megbeszéltük, hogy nyáron szeretnénk költözni. A benne lakó kinézett egy házat, ahova menne, de ott hagyatékra kell várni, hogy meg tudja venni. Most minden kifogás van, hogy még nem tudja mikor tud kiköltözni, mert ki tudja mikor lesz hagyaték. Állítása szerint a várható örökös nem engedi, hogy hagyaték előtt a házba menjenek, akkor se ha kifizeti a teljes vételárat (ezt se hisszük már el). Albérletbe nem akar menni a gyerekkel. Hónapok óta árulják, szerintem ezen gondolkodhatott volna előbb is. Úgy érezzük, hogy direkt hátráltatja az egészet. Az ingatlanos próbál intézkedni, hogy gyorsítsák a hagyatéki eljárást. Mi vagyunk az első komoly vevő a házra, ráadásul készpénzben fizetnénk, nem kis összegről van szó. Az a baj, hogy itt nem könnyű találni helyette másik házat, ami hasonló méretre és állapotra. A férjemmel mindkettőnket ide köt a munka, de a mostani házunkat kinőttük, végre sikerült annyi pénzt gyűjtenünk, hogy vehessünk egy nagyobbat. Mit csinálnátok, ha ilyen helyzetben lennétek? Nagyon mérgesek vagyunk már, hogy az ember még pénzért se tud házhoz jutni. Minek árulják, ha egyikük így áll hozzá? Úgy érezzük, hogy hülyét csinálnak belőlünk, mert mi csak várunk.
2017. ápr. 29. 17:30
 1/2 anonim ***** válasza:
100%
Egyik ismerősöm 4 hónap alatt tudta elintézni kb hogy a hotelt , csokot megkapja és végre megvegyék a házat. Erre a tulaj megkérdezte nem üaradhatna e még lét hónapot. Azert hihetetlen hogy négy hónap nem elég egy albérletet találni. Természetesen nem üentek bele sz ismerőseim . Így a tulaj csak leresett gyorsan valamit. Szóval másnak se könnyű. Persze ez titeket nem vigasztal. Legjobb lenne megtudni melyik házat nézte ki és utána érdeklődni a tulajnál ha igazolja a dolgot a várakozáson kívül mást nem tehettek.
2017. ápr. 29. 19:06
 2/2 anonim ***** válasza:
100%

Itt az a baj, hogy a háromból kettő akarja igazán eladni, a harmadik meg nem nagyon akarja eladni (aki benne lakik), csak mittudomén erőlteti a másik kettő, vagy rádumálták. Az ilyen ügyek mindig zűrösek.

Nem tudom egy ilyen szituációban erre mikor döbben rá a vásárló, de én otthagynám. (Ha én nem lennék kényszerhelyzetben.)

2017. ápr. 29. 21:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!