Lakásvásárláshoz szükségünk van címigazolásra. Ehhez a társasház alapító okiratára van szükségünk. Elég ennek a másolata. Hol tudom ezt beszerezni? Lakásszövetkezetnél?
Mi az a címigazolás? Kinek van rá szüksége? Adásvételi szerződésbe bekerül a jelenlegi lakcímed, azt pedig a lakcímkártyáddal igazolod. Plusz címigazolásról még nem hallottam.
A társasház alapító okiratát beszerezheted a közös képviselőtől, vagy kikérheted hivatalosan a földhivataltól.
A ház meg vagy társasház, vagy lakásszövetkezet, társasházi alapítót lakásszövetkezettől biztos nem kapsz.
Előző vagyok. Megakadt a szemem egy mondatodon. Mely szerint a lakásnak a hrsz-e nincs rajta a tulajdoni lapon. Hát remélem, minden fogalmat tökéletesen kezelek, ez nem annyira okés, mi van a tulajdoni lapon?
Példa, amit átéltem. A lakáshoz tartozik pince. A mienk jól volt anyakönyvezve a földhivatalnál, de volt ahol a lakás és a hozzátartozó pince más valaki nevén volt. Mivel már volt több tulajdonosváltás, és a pincét nem íratták át. Un. albetétként volt, majd összevezették ezeket is. Javítson ki bárki, ha tévedek, de szerintem, a helyzet, amit írsz, az fura. Lehet, hogy nem jó párhuzamot vontam, vagy példát hoztam (nem ugyanaz az eset, inkább párhuzam) földhivatali dolgokban nem vagyok túlzottan benne, de ez olyan fura, nem?
Társasházi alapítót tőlem még soha nem kért a bank, de ez lehet az adott bank szokása. Hogy miért hívja ezt címigazolásna, fogalmam sincs.
De azt továbbra sem értem, hogy hogyan lehet a képben lakásszövetkezet is, meg közös képviselő is. Közös képviselője a társasházaknak van, nem a lakásszövetkezetnek. Persze a szövetkezetnek is van olyan embere, aki hasonló feladatot végez, mint a közös képviselő, akár nevezhetjük is annak (bár jogilag más a funkciója). De akkor neki kellene az alapító okirat másolatával rendelkezni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!