Mi a véleményetek a panellakásról? Milyen benne lakni, stb?
Huszonöt évig laktam panelban, nagyon nem szerettem.
A legjobban az zavart, hogy nem lehetett csak úgy kilépni a lakásból a zöldbe, kint a szabadban kávézgatni. De akiknek nincsenek ilyen heppjei, az jól is érezheti magát.
Viszont nagyon sok múlik a szomszédságon. Volt egy egyedül élő kutyás szomszédunk, évekig egész nap vonyított a kutya, amikor a gazdi nem volt otthon. Márpedig alig volt otthon.
Ha egy bulizós egyetemista albérlő csapat lakik a szomszédságban, az is egy külön sztori tud lenni. Egy tégla társasház ebből a szempontból sokkal szerencsésebb lenne, jobban hangszigetel. (Téglában is laktam.)
Én 35 évig éltem panelben egy nagyon jó lakótelepen, nem tapasztaltam ennyi negatívumot, amiket itt leírnak. Nem volt áthallás, maximum, ha a felső szomszéd üvöltette a magnót, de ezt megbeszéltük.
WC a folyosóról nyílt, nem hallatszott be a szobákba a hang, a szomszédokat nem hallottam, a liftet csak akkor, ha épp kinn voltam a folyosón. Tágas szobák voltak, jó elosztással.
Nagyon jó meleg télen, nyáron sem melegedett 26 fok fölé, érdemes a fekvésére odafigyelni.
Akkor lett elegem belőle, mikor mért fűtést alakítottak ki panelprogram nélkül, hiába cseréltettük ki a nyílászárókat, mindig hideg volt , mi fűtöttünk mindenki helyett(: Ráadásul egy idióta közös képviselőnk vpolt , aki herdálta a közös pénzt, de a haverok mindig megszavazták a hülyeségeit, ezért eladtuk a lakást és kertes házba költöztünk.
Mielőtt megveszed, tájékozódj a ház anyagi helyzetéről is.
Meg voltam már olyan panelben, ahol szó szerint még a normális emberi beszélgetés is áthallatszott, nem tudom, azt hogy építették. No az nagyon gáz volt, ahogy ma mondják.
Köszönöm szépen a válaszokat!
Esetleg ha valaki Szegeden lakott már panelban, tudna valami barátságos környékét ajánlani? Előre is köszönöm! :)
# 3
"nem tapasztaltam ennyi negatívumot, amiket itt leírnak"
Aranyos vagy. Ezredrészét nem írtam le a megtapasztalt negatívumoknak, mert minek. :)
Persze, meg lehet szokni azt is, hogy mindig meghallod azt, ha a fölötted lakó lehúzza a vécét, de nem csak ezt hallod meg, hanem még azt is hallod, ha akarod, ha nem, hogy állva pisilt az illető vagy ülve. Vagy szerencsétlen éppen beteg és sugárban hány, vagy csak f*sik. Miközben teszem azt éppen reggeliznél.
Persze, meg lehet szokni ezt is, az ember sokmkindent tolerálni képes. De azért ne csináljunk úgy, mintha ez lenne az ideális életkörülmény. Ennél az élménynél még a pottyantós budi a kert végében is emberbarátibb megoldás. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!