Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Szerencsés-e, ha ilyen áron...

Szerencsés-e, ha ilyen áron jutnék egy lakáshoz?

Figyelt kérdés

Közvetlen hozzátartozómnak albérlet kell. Vidéki panel,5 millió forintért van egy kicsi lakàs, tip-top állapotban. Önerõt hozzátartozôm adná, cserébe.nem.kell.albérletet fizetnie, a lakás viszont az én nevemen lenne, neki csak tartózkodási hely.

A vételàr 70%-a hitel lenne, ìgy az amúgy is olcsó ár 70%-ert lenne egy lakásom késõbbiekben.

Mennyire reális és ép.elképzelés ez? Kernem kéne albélreti pébzt is.tõle, vagy az egész hülyeség?

2016. dec. 6. 13:58
 1/8 A kérdező kommentje:
Az tart leginkább vissza, hogy élhet akármeddig, kirakni nem lenne szìvemsoha, én.viszont hàzamhoz amivel családot alapìtanék,nem kapnék hitelt.
2016. dec. 6. 14:05
 2/8 Trafó1 ***** válasza:
100%

Ha jól számolom 1,5 milliót adna azért, hogy korlátlan ideig benne lakjon.

Ez tegyük fel három éves lakbér.

Én fix időben egyeznék meg vele, legyen öt év a lakhatása ennyiért.

1,5 millióért kb 2 milliót kellene vissza fizetned ha az is hitel lenne.

Az négy év bérlet.

Így te is nyersz és ő is.

Más összegekkel is ugyan ezt a szisztémát alkalmazhatod.

2016. dec. 6. 14:42
 3/8 anonim válasza:
100%
Hol adnak ötért panelt?
2016. dec. 6. 15:02
 4/8 A kérdező kommentje:

8000 fõs közseg,Budapesttõl 30 km. De mindenvan 10 km-en belül.

Gondolom sürgõs is az eladás. Meg ez egy kis lyuk.

2016. dec. 6. 15:05
 5/8 anonim válasza:
81%
Vác? Sződliget?
2016. dec. 6. 15:14
 6/8 A kérdező kommentje:
Nem, teljesen màs iràny. Sülysáp,Nagykáta körzet
2016. dec. 6. 16:08
 7/8 xswerdy ***** válasza:

Számoljátok ki, hogy mi a reális bérleti díj, stb, és hogy korrekt elszámolni egymással.

De egy embernek futhat több hitele egyszerre, szóval ha a jövedelmed megfelelő, akkor felvehetsz még egy hitelt, ha majd saját lakhatásra akarsz valamit venni.

2016. dec. 8. 12:18
 8/8 anonim ***** válasza:

Annak már utánajártál, hogy kapnál-e ennyi hitelt a lakásra? Többször olvastam már, hogy a kis értékű ingatlanok nem minden banknál felelnek meg fedezetként.

Szerintem az üzlet nem tűnik olyan jónak, hogy megérje neked eladósodni miatta. Ha a rokonodnak van valamennyi pénze, miért nem vesz fel inkább ő lakáshitelt? Nem lenne elegendő fizetése a törlesztőrészletre?

2016. dec. 10. 22:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!